مستند سازی فرآیند تولید اهداف دوره های تحصیلی درسازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مهربان

دانشیار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، تهران

چکیده

مطالعه حاضر حاصل پژوهشی کاربردی که با هدف مستند سازی فرآیند تدوین اهداف دوره های تحصیلی، دانش سازمانی شکل گرفته در این حوزه را مورد تحلیل قرار داده است که از منظر روش شناسی پژوهشی کیفی است و به روش تحلیل کیفی محتوا (روش استقرایی) انجام پذیرفته است. جامعه آماری و حجم نمونه در این پژوهش تمامی اسناد مکتوب و غیر مکتوب مرتبط با جلسات هدف نویس در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بوده است. یافته های حاصل نشان داده اند که فرآیند تولید اهداف شامل ۴ مرحله ی کلیدی مقدماتی، تصمیم گیری، تولید و تایید و تصویب بوده است. در مرحله مقدماتی کارگروه هایی (تصمیم گیری و اجرا) برای مشورت و تصمیم گیری در مورد چگونگی اجرای فرایند هدف نویسی تشکیل گردیدند . در مرحله دوم تصمیمات متخذه بر روی تهیه چارچوب هدف نویسی، نقطه آغاز (آغاز از کدام دوره؟)، مبنا قرار دادن اسناد مرتبط، ملاک های تدوین اهداف، و معیار برش خوردن اهداف برای دوره های تحصیلی بوده است. در مرحله تولید نیز پس از تعیین اسناد مرتبط (سند برنامه درسی ملی، مبانی تحول بنیادین آموزش و پرورش، مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران)، گزاره های مرتبط با اهداف استخراج گردید و بر اساس ملاک تدوین اهداف که به تدریج و به موازت اجرای تدوین در کارگروه های تصمیم به دست آمده بودند به شکل نهایی نزدیک گردیدند. اهداف تولید شده در این مرحله اهداف پایان دوره دوم متوسطه در شش ساحت و یک فراساحت بوده است که برش زده شده یا بعبارتی در دوره های ابتدای و اول متوسطه سطح بندی گردیدند، که اهداف دوره های تحصیلی را شکل دادند. در مرحله تایید و تصویب پس از اعتبار بخشی و اعمال اصلاحات در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به شورای عالی آموزش و پرورش برده شدند و پس از طی جلسات متعدد در تاریخ ۱۳۹۷/۲/۱۰ به تصویب نهایی رسیدند.

کلیدواژه ها

فرآیند تولید اهداف دوره های تحصیلی، مستند سازی، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، دانش سازمانی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.