تاثیرات اقلیم برنحوه پراکنش گونه های موریانه در ایران خسارت آنها و ارائه راهکارهای کنترلی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCCIAE01_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد آستانی

گروه تخصصی منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

بهاره سهرابی سراج

مریم حسام پور

الهام رنجبرضرابی

چکیده

گروه هایی از حشرات با توجه به ساختار ژنتیکی خود توانایی دارند تا شرایط زیستی خود را تا حدودی کنترل کنند یکی از این گروه ها موریانه ها هستند موریانه ها با توجه به زندگی اجتماعی و ساختار لانه آنها توانایی کنترل شرایط زیستی خود را دارا می باشند و با توجه به این ویژگی تنوع گونه ای نسبتا پایینی دارند زندگی اجتماعی باعث گردیده تا موریانه ها بتوانند شرایط زیستی خود را کنترل و به حالت تعادل درآورند این عمل با دفاع طبقه سرباز از کلنی ساختار لانه و مسدود نمودن محلهای رفت و آمدوبعضی مواقع توسط ذخیره سازی و پرورش غذا انجام می گیرد یک ترکیب بی نظیر از عواملی که انتشار موریانه ها را تحت تاثیر قرار میدهند باعث گرددی تا لگوی جغرافیایی شان تا حدودی با سایر موجودات زنده متفاوت باشد. موریانه ها حشراتی اجتماعی هستند و عمدتا درمناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان انتشار یافته اندو اندازه کوچک آنها تامتوسط است.

کلیدواژه ها

اقلیم، گونه های موریانه، پراکنش، ایران، خسارات، راهکارهای کنترلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.