طراحی و تبیین مدل شبکه اجتماعی سازمانی در شعب بانک صادرات استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی، دوره: 9، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_IPOM-9-34_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدا کمالی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

محمد علی سرلک

استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

علی اکبر احمدی

استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

محمود اسعدی

استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

این مطالعه با رویکردی توصیفی-پیمایشی درصدد طراحی و تبیین مدل شبکه اجتماعی سازمانی در شعب بانک صادرات استان آذربایجان شرقی است. تحقیقات نشان می­دهد که یکی از بهترین راه­ها برای رشد سازمان، ساخت و پرورش مجامع داخلی در دنیای دیجیتال است. اما پژوهش های اخیر نشان می­دهد که به کارگیری این شبکه­ها آن طور که انتظار می­رفته با موفقیت روبه­رو نبوده است. به همین منظور، ۱۴ مولفه اصلی شبکه اجتماعی سازمانی از روی ادبیات موضوع استخراج و سپس مولفه های اصلی در محیط بانکداری از طریق اجرای روش دلفی و با حضور ۳۰ تن از استادان دانشگاهی و خبرگان صنعتی استخراج گردید. سپس مدل مفهومی شبکه اجتماعی سازمانی در صنعت بانکداری از روی ۷ مولفه اصلی حاصل، شناسایی و ترسیم گردید. در ادامه پرسشنامه ای جهت آزمون فرضیه ها تهیه و پایایی و روایی پرسشنامه از طریق آزمون های آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی ارزیابی شد. درنهایت، آزمون فرض برای ۷ فرضیه، از طریق تحلیل مسیر و معادلات ساختاری انجام گردید و سپس، مدل مفهومی مورد تایید قرار گرفت. این پژوهش نشان داد که مولفه های اصلی یک شبکه اجتماعی سازمانی شامل جو کار تیمی، فناوری پیشرفته، ساختار منعطف، منابع انسانی متخصص و رقابت­گرایی است که این مولفه­ها با به کارگیری شبکه اجتماعی سازمانی رابطه معنی داری دارند. همچنین بین به کارگیری شبکه اجتماعی سازمانی با توانمندسازی ارتباطی و مدیریت ارتباط با مشتری رابطه معنی داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

شبکه اجتماعی سازمانی, فناوری پیشرفته, توانمندسازی ارتباطی, مدیریت ارتباط با مشتری, ساختار منعطف, رقابت گرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.