مقایسه میزان توسعه یافتگی محلات شهری با استفاده از روش تاپسیس با رویکردتوسعه پایدارمحله ای (محدوده مورد مطالعه : شهرستان نهاوند )

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF10_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین یاراحمدی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد، ایران

چکیده

یکی از مهم ترین تلاش های طرح ها و اهداف توسعه کشوری عطف توجهات به شهرهای کوچک و به نوعی تعیین و ارزیابی آن ها در توسعه پایدار شهری است. بررسی های به عمل آمده در سال های اخیر نشان می دهد شهرهای کوچک اندام در توسعه اجتماعی – اقتصادی کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین اهمیت خاصی داشته اند. شهر یک اثر هنری بزرگ است که آفرینندگانی به وسعت خود و به تعداد جمعیتش دارد. توسعه پایدار به لحاظ مفهومی توسعه ای است که از نظر زیست محیطی غیر مخرب، از نظر فنی مناسب، از نظر اقتصادی معقول و از نظر اجتماعی قابل پذیرش می باشد. در بسیاری از موارد مسئله دسترسی عادلانه به منابع و ساماندهی خواسته های اقشار مختلف جامعه در مقابل مشکلات زیست محیطی و کمبود منابع، اهمیت بیشتری یافته است . هدف غایی یک شهر ایجاد محیطی دلنشین و راحت برای مردمی است که در آن زندگی می کنند. فضای شهری محلی است که مردم بیشترین وقت خود را در آن سپری می کنند و حداکثر ارتباط را با یکدیگر و پیرامون خود برقرار می کنند. . به همین منظور پژوهش حاضر باهدف بررسی مقایسه میزان توسعه یافتگی محلات شهری با استفاده از روش تاپسیس با رویکرد توسعه پایدار محله ای ( محدوده مورد مطالعه : شهرستان نهاوند ) انجامشده است. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی - نظری و ازنظر روش، توصیفی- تحلیلی است. اطلاعات و داده های موردنیاز از طریق روش کتابخانهای و میدانی جمع آوری شده است.

کلیدواژه ها

توسعه یافتگی ، محلات شهری، توسعه پایدار محله ای، شهرستان نهاوند، مدل تاپسیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.