ارزیابی نقش زنان در اقتصاد و توسعه روستایی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF10_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عالمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

چکیده

دنیای مدرن، دنیای تلاش در جهت گسترش رفاه مادی و افزایش قدرت و سیطره ی آدمی بر طبیعت است .این دنیا ماهیتا مبتنی بر سودجویی، کمیت انگاری و سوداگری است .در واقع انگیزه دائمی پیشرفت که در انسان مدرن به صورت یک دغدغه درآمده است یکی از ارکان روح و تفکر مدرن است که صورت تئوریزه اقتصادی اجتماعی آن، همان طرح نظریه توسعه است. نگاهی به روند زندگی بشری نشان می دهد که توسعه بدون در نظر گرفتن نقش زنان ممکن نیست .مطالعات انجام شده در تعداد زیادی از جوامع نشان داده است که زنان نقش اساسی مهمی برای رشد و توسعه دارند. توانایی آنها در سرمایه گذاری در خانواده به خوبی به اثبات رسیده است. زنان به عنوان مراقبت کنندگان از تغذیه خانواده، با گرسنگی و سوء تغذیه مبارزه می کنند .نقش عظیم و نانوشته ی آنها در کشاورزی، بقای بسیاری از اجتماعات معیشتی را در زمین های حاشیه ای تبیین می کند اماعموما این نقش زنان در برنامه ریزی های محلی و منطقه ای نادیده گرفته شده است و فعالیت های روزمره زنان امری عادی و فاقد تاثیر ساختاری خاص در نظر گرفته شده است . جدای از فعالیت در زمینه کشاورزی، مشارکت زنان در توسعه روستایی امری بس حیاتی و با اهمیت ، در جهت تامین مواد غذایی کافی مورد نیاز محسوب میشودزنان باید به منظور دستیابی هرچه بیشتر به توان و پتانسیل موجود در خود بر اساس سیاست ها و برنامه هایی به شناسایی محدودیتهای مختلفی که در مقابل توانمندی هایشان وجود دارد، بپردازند. در خاتمه در این مقاله سعی شده است تا به بررسی نقش زنان روستایی در توسعه و موانع بپردازیم.

کلیدواژه ها

نقش زنان،توسعه روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.