پایش و ارزیابی روند بیابانی شدن اقلیم بر اساس شاخص آماری نمرد Z در ایستگاه های استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه طبیعی
  • کد COI اختصاصی: INDM02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه سی سی پور

آرزو پوراصغریان

چکیده

از بین پارامترهای هواشناسی دما و بارش ملموس ترین عناصری هستند که با آنها سر و کار داریم . بررسی دقیق آماری روی این پارامتر می تواند ساختار اقلیمی مناطق را تعیین کند. در واقع از این بررسی هاست که بیابانی شدن اقلیم مناطق مختلف مشخص می شود. تحقیق حاضر شدت خشکی و میزان گسترش بیابانی شدن اقلیم 4 شهر استان هرمزگان (بندر عباس، بندر لنگه، جاسک، میناب) را طی یک دوره آماری بلند مدت مورد بررسی قرار داده است. این تحقیق با استفاده از قضایای حد مرکزی انجام گرفته است . (شاخص آماری نمره Z) این روش سبب استاندارد شدن داده ها می شود. در این روش دما و بارندگی مورد مطالعه است. سپس نمرات Z با هم جمع و بر تعداد آنها تقسیم گردیده است.عدد حاصل شاخص آب و هوا بیابانی شدن اقلیم را نشان می دهد که شدت درجات خشکی و رطوبت را تعیین می کند. در نهایت با استفاده از نرم افزار ILWIS گسترش اقلیم بیابانی شدن روی مناطق یاد شده مطالعه شده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.