رویکرد ترکیبی AHP-TOPSIS گروهی جهت اولویت بندی کاربردهای فناوریهای نوین دیجیتال در صنعت برق با تحلیل جذابیت- توانمندی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری در مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ECMCONF05_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه مرتضایی

پژوهشگر گروه پژوهشی اقتصاد برق و انرژی، پژوهشگاه نیرو

مریم شبرو

معاون مرکز برنامه ریزی و پشتیبانی فناورانه تحول دیجیتال در صنعت برق و انرژی، پژوهشگاه نیرو

چکیده

یکی از موضوعات مهم در برنامه ریزی توسعه فناوری، اولویت بندی فناوریها در تمامی حوزه های فناورانه است. این امر از آن جهت دارای اهمیت است که پرداختن به همه فناوریهای روز با توجه به تعدد موضوعات مطرح و نیز با در نظر گرفتن محدودیت منابع (منابع مالی، انسانی، زمان و ...)، امکان پذیر نخواهد بود. در حوزه دانش و فناوریهای تحول دیجیتال در صنعت برق نیز با توجه به گستردگی این فناوریها و کاربردهای متنوع آنها و عدم امکان سرمایه گذاری در همه انواع آنها، اولویت بندی فناوریها از اهمیتی ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش پس از انتخاب معیارها جهت رتبه بندی کاربردهای فناوری های نوین دیجیتال در صنعت برق، با بهره گیری از نظر خبرگان صنعت و دانشگاه و با استفاده از روش AHP گروهی، وزن معیارهای تصمیم گیری تعیین می شود. سپس با استفاده از روش TOPSIS گروهی، اولویت بندی کاربردهای فناوریهای نوین دیجیتال در صنعت برق مشخص شده و در نهایت با استفاده از نمودار جذابیت-توانمندی، این کاربردها در مجموعه هایمختلف دسته بندی می شوند تا در خصوص اکتساب هر یک از فناوریها بر اساس اولویت و ویژگی های آنها تصمیم گیری لازم صورت پذیرد.

کلیدواژه ها

تحول دیجیتال در صنعت برق، کاربردهای فناوری های نوین دیجیتال در صنعت برق (مصادیق تحول دیجیتال در صنعت برق)، تصمیم گیری چندمعیاره، تحلیل سلسله مراتبی TOPSIS ،AHP، نمودار جذابیت-توانمندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.