منبع شناسی مطالعات میان رشته ای قرآن و حقوق

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های میان رشته ای قرآن کریم، دوره: 9، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_IQS-9-19_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید مغربی

دانشگاه غیرانتفاعی صدرا

سید مجید نبوی

الهام سیفی

دانشگاه غیرانتفاعی صدرا

چکیده

با توجه به افزایش سطح تحقیقات علمی، شناخت جامع از منابع علمی برای محققین بسیار دشوار است، تا کنون اطلاعات کاملی از منابع علمی ارائه نشده است و گاهی پژوهشگران حوزه قرآن و حقوق که در زمینه ی قرآن و حقوق پژوهش می کنند، در تحقیقات خود در تنگنای شناخت منابع قرار می گیرند. رویکرد این پژوهش کتابخانه ای بوده و به معرفی منابع میان رشته ای قرآن و حقوق می پردازد. اهداف این پژوهش در مرحله اول، معرفی منابع چاپ شده در حوزه قرآن و حقوق است که به دنبال آن، موجب تدوین نگارش های جدید و کامل در زمینه قرآن و حقوق از سوی پژوهشگران می شود. این امر سبب شناخت منابع و موضوعات کارشده و یافتن خلاهای پژوهشی می شود که زمینه ساز برنامه ریزی برای جبران نقایص و رفع این خلاها است. همچنین یک پیشنهاد پژوهشی با عنوان کتاب شناسی توصیفی قرآن و حقوق در پایان مقاله ارائه شده است که تحقق آن از دیگر اهداف این نگارش است. در مرحله دوم هدف و مسئله پژوهش این بود که چه تعداد نگارش درباره ی موضوع مورد نظر وجود دارد؟ در طی این نگارش ۴۲۸ منبع (۲۷۷ منبع فارسی و ۱۵۱ منبع عربی) درباره ی قرآن و حقوق معرفی شد. بدون شک شناخت منابع سبب پرهیز از انجام تحقیق های تکراری و موازی و غنی تر شدن تحقیق ها و تالیف های آینده می شود.

کلیدواژه ها

منبع شناسی, قرآن و حقوق, مطالعات میان رشته ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.