بررسی زنده بودن تصاویر ذهنی و تصاویر روشن در افراد دارای ناتوانی ذهنی (ID) در مقایسه با افراد به طور معمول در حال رشد (TD)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی علوم روان و آموزش
  • کد COI اختصاصی: WCMMPS05_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ قلعه گلاب

دانشکده بهداشت، گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران

فرزانه قلعه گلاب

دانشکده بهداشت، گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران

چکیده

تصویر ذهنی (MI) به عنوان "توانایی شبیه سازی اطلاعات ذهنی که در حال حاضر توسط اندام های حسی قابل درک نیست" توصیف شدهاست. زنده بودن تصویر ذهنی به عنوان شفافیت، روشنایی یا شدت تصویری تعریف شده است که توسط فرد گزارش شده است. مطالعات زیادیدر مورد زنده بودن، در افراد به طور معمول در حال رشد (TD) انجام شده است، با این حال، هیچ تلاشی برای ارزیابی زنده بودن تصاویر ذهنی، در افراد دارای ناتوانی ذهنی (ID) یا مقایسه آن با بزرگسالان به طور معمول در حال رشد (TD)، انجام نشده است. آزمون زنده بودن تصاویر، شامل یک نسخه اصلاح شده از پرسشنامه VVIQ و دو مورد از آزمون APT، به شرکت کنندگان با ID خفیف، متوسط و شدید می باشد. عملکرد آنها در مقیاس زنده بودن، با افراد در حال رشد مقایسه شد و اقدامات لازم برای عملکرد شناختی و انطباقی برای تعیین سطح ID شرکت کنندگان انجام شد. نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که تفاوت معناداری بین افراد با ID خفیف، ID متوسط و TD در شفافیت تصاویر ذهنی و تصاویر روشن وجود ندارد. افرادی که دارای ID شدید بودند عملکرد پایین تری نسبت به سه گروه دیگر داشتند. نتیجه گیری: علیرغم اختلال شناختی آنها، تفاوت غیر قابل توجهی بین عملکرد افراد با ID خفیف و متوسط و افراد در حال رشد، در مقیاس زنده بودن تصویر قابل توجه است.

کلیدواژه ها

روانشناسی بالینی، ناتوانی ذهنی، زنده بودن، تصورات ذهنی، تصاویر ایدیتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.