تاثیر سبک زندگی بر ارتقای زندگی بیماران دیابتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سبک زندگی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: HLSCONF03_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه میرزائی

دکتری سلامت در بلایا و فوریت ها، بیمارستان شهید رهنمون، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران

سیما غضنفری

کارشناس پرستاری، بیمارستان شهید رهنمون، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران

رضا قادریان

کارشناس ارشد مراقبت های ویژه، بیمارستان شهید رهنمون، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران

غلامرضا سرداری

کارشناس بیهوشی، بیمارستان شهید صدوقی، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران

فاطمه غضنفری

کارشناس پرستاری، بیمارستان شهید رهنمون، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران

سعیده میرجلیلی

چکیده

مقدمه: افزایش شیوع این بیماری ناشی از تغییرات مستمر در سبک زندگی از قبیل؛ رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت فیزیکیو چاقی و استرس می باشد، که اغلب با شهرنشینی، مکانیزه شدن و صنعتی شدن ارتباط دارد. توسعه شهرنشینی، زندگی درجهان صنعتی و کنترل بیماری های واگیردار همراه با تغییر در ساختار سنی جامعه در جهت پیر شدن، جمعیت ما را هر چه بیشتربا افزایش بروز و شیوع بیماری های مهم غیر واگیر مانند سرطان ها، بیماری های عروق قلب، سکته مغزی و دیابت و عوامل خطر سازآنها روبرو خواهد کرد. این مطالعه با هدف تاثیر سبک زندگی بر ارتقای زندگی بیماران دیابتی انجام شد.روش بررسی: این مطالعه براساس مرور متون مطالعات با کلید واژه هایی شامل: دیابت، سبک زندگی، بیماران دیابتی، اصلاحسبک زندگی و معادل انگلیسی آنها در پایگاه های گوگل اسکالر، ساینس دایرکت، اسکوپوس، پابمد، ایران داک، ایران مدکس ومرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بدون محدوده زمانی انجام شد.نتایج و بحث: کیفیت زندگی در بیماران دیابتی دارای اهمیت بوده و عدم مراقبت از خود، کنترل نامناسب آن و افزایشعوارض دیابت منجر به کاهش کیفیت زندگی می گردد. ۳/۵-۱/۵ درصد جمعیت کل جهان درگیر این بیماری هستند. که تغییردر سبک زندگی می تواند بر کیفیت زندگی بیماران تاثیر گذارد و اصلاح کیفیت زندگی نه تنها برای بیماران دیابتی سودمند وبا ارزش است بلکه سبب کاهش هزینه های مراقبت بهداشتی و پزشکی مرتبط با آن می شود زیرا شیوع دیابت ناشی ار تغییراتمستمر در سبک زندگی از قبیل رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت فیزیکی و چاقی و استرس بوده که اغلب با شهرنشینی،مکانیزه شدن و صنعتی شدن ارتباط دارد به عبارتی بسیاری از مشکلات بیماران دیابتی با مشاوره صحیح و تغییر در رژیم هایغذایی و سبک زندگی قابل پیشگیری می باشد. دیابت می تواند زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ایجادمحدودیت هایی در کار، زندگی اجتماعی، ارتباط خانوادگی، ارتباط جنسی و فعالیت های تفریحی گردد.نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه اصلاح رفتار و تغییر سبک زندگی می تواند در کاهش عوارض در بیماران دیابتینقش داشته باشد. در نتیجه تدوین راهبردهای طولانی مدت با هدف سبک زندگی سالم در این بیماران توصیه می گردد و دراین راستا کارکنان مراکز بهداشتی درمانی دیابت بخصوص پرستاران با تشویق بیماران به کاربرد سبک ها و روش های کارآمدمقابله با تنش در ارتقای خودمراقبتی بیماران دیابتی و سازگاری با این بیماری مزمن گام مناسبی بردارند.

کلیدواژه ها

دیابت، بیماران دیابتی، سبک زندگی، اصلاح سبک زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.