بهبود برنامه نگهداری و تعمیرات از طریق اولویت بندی تجهیزات با استفاده از روش VIKOR (مطالعه موردی طرح توسعه میدان نفتی آذر)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوآورانه در زمینه علوم، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: TETSCONF07_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید جعفری

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، مسئول مهندسی و متد تعمیرات شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (OICO)

چکیده

امروزه در صنایع مختلف نگهداری و تعمیرات به عنوان عامل موثر و قابل توجهی در بهبود کارکرد دستگاه ها بوده است ومستقیما در بهره وری و سود دهی تولید نقش دارد. نگهداری و تعمیرات نقش مهمی در حفظ قابلیت اطمینان، دردسترس بودن،کیفیت تولیدات، کاهش ریسک، افزایش بازدهی، امنیت تجهیزات برعهده دارد، لذا نگهداری و تعمیرات و استراتژی های آن ازجایگاه ویژه ای در صنایع برخوردار است. در دنیای رقابتی عصر حاضر، سازمان ها برای رشد و پایداری خود باید به شدت تلاشنموده و از استراتژی مناسب جهت پیشرفت و حفظ بقای خود بهره گیری نمایند. کمیابی و محدودیت منابع ، امکانات و نیرویانسانی سازمان ها را در تنگنا قرار داده است. با انتخاب استراتژی مناسب نگهداری و تعمیرات می توان نسبت به کاهش بار مالیسازمان اقدام نمود و همچنین با برنامه ریزی صحیح می توان از حجم کار پرسنل کاسته و میزان دوباره کاری هارا کاهش داد.هدف از این مقاله ارائه روش کلی برای بهینه سازی سیستم نگهداری و تعمیرات با توجه به اهمیت تجهیزات طرح توسعه میداننفتی آذرمی باشد. در این راستا سعی شده است با استفاده از عواملی چون تاثیر بر تولید، جنبه های نگهداری و تعمیرات و مواردمربوط به ایمنی از طریق روش سلسله مراتبی (AHP) نسبت به وزن دهی شاخص ها اقدام و از طریق روش VIKOR نسبتبه اولویت بندی تجهیزات اقدام نمود و پس از آن با توجه با اولویت تجهیز نسبت به اخذ استرتژی مناسب حهت بهینه سازیسیستم نگهداری و تعمیرات مبادرت نمود.

کلیدواژه ها

؛AHP ،VIKOR، اولویت بندی، نگهداری و تعمیرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.