راهکارهای جایگزینی نمک در نان گندم: مروری بر خصوصیات تکنولوژیکی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: AGRISD06_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 741
نویسندگان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد
چکیده
نمک کلرید سدیم ضمن تنظیم تعادل مایعات بدن، انتقال تکانه های عصبی، تاثیر بر کشش و آرامش عضلات، بهبود هضم و جذب وعملکرد بهتر کلیه ها، در مقادیر بالا موجب بیماری های قلبی- عروقی، کلیوی، گوارشی، کاهش تراکم بافت استخوانی، اختلالات آسم،عفونت ها، چاقی، پره اکلامپسی، مرگ زودرس و... می شود. کاهش مصرف نمک گامی در جهت تضمین سلامت جامعه با صرف هزینه کمتراست. نان به عنوان قوت غالب، علیرغم میزان کم نمک مورد استفاده در فرمولاسیون آن سهم زیادی در دریافت روزانه نمک ایفا می کند.راهکارهای مختلفی طی سالیان گذشته در خصوص کاهش مصرف نمک در فرمولاسیون نان ارائه شده است. استفاده از پتاسیم کلرید،پتاسیم یدید، گلوکونات، جایگزین های گیاهی نمک، هالوسالت ها، نمک های با ماهیت کاتیونی- آنیونی، ویتامین B۴، سس سویا یا سویایتخمیر شده و آرد سویا، کاهش تدریجی نمک، نمک های کلرید تک ظرفیتی و ترکیبات بر پایه آمونیوم، مشتق جلبک دریایی، مخلوط نمکتجاری، نمک دریایی کم سدیم، نمکهای محصور شده، توزیع ناهمگن نمک و موارد دیگر در مقالات متعددی مورد بررسی قرار گرفته اند.این بررسی با هدف گردآوری مطالعات انجام شده در خصوص جایگزین های سدیم در نان و فراورده های نانوایی به منظور کاهش سطحسدیم مصرفی انجام گرفته و این اطلاعات از تعداد ۹۶ مقاله که در طی سال های ۱۹۸۲ تا ۲۰۲۱ چاپ شده اند استخراج شده است.کلیدواژه ها
نمک سدیم کلرید، نان، بیماری های قلبی- عروقی، شبکه گلوتنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.