بررسی آلودگی فلزات سنگین در رسوبات ساحلی بندرعباس و تعیین درجه بندی آلودگی با استفاده از شاخص زمین انباشتگی مولر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD06_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین داوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، سیرجان، ایران

عبدالواحد رحمانی

دکترا، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

عبدالحمید هاتفی مهرجردی

دکترا، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، سیرجان، ایران

ناصر کوسج

دکترا، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

تغییر در ویژگی های اجزای تشکیل دهنده ی محیط به طوری که عملکرد طبیعی و تعادل زیستی آنها مختل گردد و به طور مستقیم یاغیرمستقیم منافع و حیات موجودات زنده را به مخاطره اندازد، آلودگی محیط زیست گفته می شود. هدف از این پژوهش اندازه گیریغلظت فلزات سنگین مس و روی در رسوبات سه منطقه شرق، غرب و مرکز بندرعباس در خلیج فارس و تعیین شاخص زمین انباشتگیمولر می باشد. نمونه برداری از رسوبات سطحی از مرداد ماه ۱۳۹۸ تا بهمن ماه ۱۳۹۸ صورت پذیرفت. در هر ایستگاه نمونه برداری ۳ بارتکرار و رسوبات پس از خشک نمودن به وسیله اسید هضم شدند. میزان غلظت فلزات مس و روی به وسیله دستگاه طیف سنجی جذباتمی صورت پذیرفت. یافتههای تحقیق تفاوت معنی داری را در غلظت فلزات سنگین موجود در رسوب ایستگاه های مختلف نشان داد( P-value< ۰/۰۵). بطوری که بیشترین میزان غلظت فلزات سنگین در رسوبات منطقه غرب بندرعباس و کمترین غلظت نیز در مرکزبندرعباس مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد که از لحاظ شاخص ژئوشیمیایی مولر، درجه آلودگی خاک در رده خاک های غیر آلوده میباشند. به طور کلی با توجه به نتایج می توان اذعان نمود گرچه در حال حاضر رسوبات مناطق مورد مطالعه آلوده به فلزات سنگیننیستند، اما به دلیل توسعه سریع شهرنشینی و صنعتی بندرعباس، پایش آلودگی فلزات سنگین در منطقه مطالعاتی به سبب اهمیتاکولوژیکی آن به صورت مداوم ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، آلودگی، بندرعباس، شاخص زمین انباشتگی مولر و دستگاه جذب اتمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.