بررسی ارتباط بین بیش اطمینانی مدیران و حاکمیت بر هزینه های حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی اقتصاد ، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMAC05_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مراداف

استادیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش، رودسر، ایران

بهنام گیلانی نیا صومعه سرایی

استادیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش، رودسر، ایران

زهرا عائلی املشی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش، رودسر، ایران

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی ارتباط بین بیش اطمینانی مدیران و حاکمیت بر هزینه های حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. هدف حسابرسان، حفاظت از منافع سهامداران در مقابل تحریفات و اشتباهات با اهمیت موجد در صورت های مالی است. حسابرسان به منظور حفظ اعتبار حرفه، شهرت حرفه ای خود و اجتناب از دعاوی قضایی علیه خود، به دنبال افزایش کیفیت حسابرسی هستند. ساختار سرمایه یکی از راه های پرورش عملیات و رشد شرکت در آینده با استفاده از ترکیبی از بدهی وحقوق صاحبان سهام می باشد. بدهی ها شامل بدهی کوتاه مدت و بدهی بلند مدت می باشند، بدهی های بلند مدت شامل اوراق قرضه، وام بلند مدت و... می باشد. بدهی های کوتاه مدت شامل وام کوتاه مدت، و حساب های پرد اختنی و... می باشند. همچنین ساختار سرمایه شامل سهام عادی، سهام ممتاز و سود انباشه می باشد. برای آزمون فرضیه های این پژوهش، تعداد ۱۴۵ شرکت در بازه زمانی ۱۳۹۳-۱۳۹۷ با استفاده از روش حذف سیستماتیک از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل رگرسیونی چندگانه مبتنی بر تکنیک داده های تلفیقی استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین بیش اطمینانی مدیران و حضور کمیته حسابرسی با هزینه های حسابرسی رابطه معناداری وجود داشته ولی بین مالکیت خارجی (نهادی) و هزینه های حسابرسی رابطه معناداری وجود ندارند.

کلیدواژه ها

کمیته حسابرسی، بیش اطمینانی مدیران، مالکیت نهادی، هزینه حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.