اثر صخره شیشه ای بر عملکرد مدیران و کارکنان زن وزارت ورزش و جوانان، با نقش میانجی سکوت سازمانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه جامعه شناسی و مدیریت سبک زندگی، دوره: 4، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNEO-4-11_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس احمدی

استادیار مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی. همدان، ایران

رسول آزادی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه تبریز

مریم کیهانی

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان. ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی و ارزیابی اثرات صخره شیشه ای بر عملکرد کارکنان با نقش میانجی سکوت سازمانی در میان کارکنان و مدیران زن شاغل در وزارت ورزش و جوانان کشور با ارائه یک مدل انجام گرفته است. روش تحقیق، توصیفی و همبستگی و مبتنیبرمدلمعادلاتساختاری است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی کارکنان و مدیران زن شاغل در وزارت ورزش و جوانان کشور تشکیل دادند که ۲۸۱ نفر با روش نمونه گیری تمام شمار به عنوان نمونه، مورد بررسی قرار گرفتند. برایجمع آوریاطلاعاتاولیهازپرسش نامه های استاندارد صخره شیشه ای ضرغامی فرد و بهبودی (۱۳۹۳)، پرسش نامه سکوت سازمانی واکولا و بوراداس (۲۰۰۲) و پرسش نامه عملکرد سازمانی هرسیوگلداسمیت (۲۰۰۳)استفاده شد. روایی پرسش نامه ها با استفاده از نظرات اساتید مدیریت ورزشی و پایایی آنها با استفاده از روش آلفای کرونباخ تایید گردید. نتایج آزمون تحلیل معادلات ساختاری نشان داد صخره شیشه ای با میزان ۷۴ درصد بر کاهش عملکرد کارکنان زن در سازمان اثرگذار است؛ همچنین سکوت سازمانی نیز ۲۹ درصد بر کاهش عملکرد کارکنان زن تاثیرگذار است. میزان اثر صخره شیشه ای بر سکوت سازمانی نیز بسیار بالا بود که اثر ۸۰ درصدی را داشت. با توجه به نتایج پژوهش مشخص گردید که صخره شیشه ای منجر به سکوت سازمانی خواهد شد که این امر، عملکرد کارکنان زن را در سازمان های ورزشی کاهش خواهد داد؛ بنابراین، شایسته است که مسئولان وزارت ورزش و جوانان به نظام شایسته سالاری تاکید کرده و از زنانی که قابلیت های لازم را در پست های مدیریتی از خود نشان داده اند، حمایت جدی به عمل آورده و آنها را مانند مردان به پست های کلیدی منصوب کند.

کلیدواژه ها

صخره شیشه ای, سکوت سازمانی, عملکرد سازمانی, کارکنان زن, مدیران زن, وزارت ورزش و جوانان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.