درمان ترس از رانندگی به کمک شبیه ساز رانندگی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نحوی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین تهران

احسان یحیی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری دانشگاه صنعتی شریف تهران،

چکیده

فوبیای رانندگی به عنوان یک بیماری، ترس شدید از رانندگی است که آثار درونی و بیرونی زیادی برای فرد مبتلا دارد. فرد دارای فوبیای رانندگی در مواجهه با رویدادهای مختلف حین رانندگی کنترل خود را از دست داده و واکنش های نامنا سب و اغراق آمیز از خود نشان می دهد و ایمنی خود و سایر رانندگان را به خطر خواهد انداخت. از این رو درمان فوبیای رانندگی یک مساله بسیار مهم است. در این مطالعه سعی شده تا با طراحی یک روند درمانی مناسب، با استفاده از روش مواجهه درمانی، میزان ترس از رانندگی در افراد دارای فوبیای رانندگی کاهش یابد. در این مطالعه، ۳ دوره آزمون اولیه، مداخله و آزمون نهایی جهت درمان و ارزیابی روند درمان افراد دارای فوبیای رانندگی طراحی شده است. این مطالعه با استفاده از شبیه ساز رانندگی و در فضای مجازی انجام شده است. همچنین از مچبند مایو (MYO) جهت ثبت میزان انقباض عضلات افراد استفاده شده است. جهت ارزیابی درمان افراد در این مطالعه، خروجی اطلاعات رانندگی در شبیه ساز و مچبند مایو در آزمون اولیه و آزمون نهایی با هم مقایسه شده اند. نتایج مقایسه اطلاعات دو آزمون اولیه و نهایی در این مطالعه، درمان قابلقبول افراد دارای فوبیای رانندگی را نشان داده است. نتایج نشان داده که پس از دوره مداخله، در آزمون نهایی، افراد با سرعت بیشتر، شتاب ترمز کمتر، زاویه فرمان کمتر و انقباض عضلات کمتری نسبت به آزمون اولیه، پیش از دوره مداخله، رانندگی کرده اند. بنابراین رفتار رانندگی افراد دارای فوبیای رانندگی در این مطالعه با بهبود قابل قبولی همراه بوده است.

کلیدواژه ها

فوبیای رانندگی، شبیه ساز رانندگی، مانور تغییر خط، مانور توقف، مانور تعقیب خودرو، زمان عکس العمل، مواجهه درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.