اولویت بندی مسائل و مشکلات حمل و نقل و ترافیک شهرهای جدید ایران با استفاده از تکنیک تاپسیس (مطالعه موردی: شهرهای جدید پرند، پردیس، صدرا و عالیشهر)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود جمور

کارشناس ارشد مهندسی عمران- برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

مهدی حسن زاده

کارشناس ارشد مهندسی عمران- راه و ترابری، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمد بیدادیان قمی

کارشناس ارشد مهندسی عمران- راه و ترابری

حسین جمور

دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

بسیاری از شهرهای جدید ایران در تحقق اهدافی که بدان منظور طراحی شده اند، ناموفق بوده و عملا تبدیل به شهرهای خوابگاهی و خودرو محور شده اند. یکی از دلایل اصلی این عدم موفقیت، بی توجهی به موضوعات و مسائل حمل و نقل و ترافیک (به ویژه حمل و نقل عمومی و ارتباط با شهر مادر) در این شهرها می باشد. در بین ۱۸ شهر جدید کشور، مطالعات حمل و نقل و ترافیک تنها در چهار شهر انجام شده و یا در حال انجام می باشد و در چهارده شهر دیگر هیچ مطالعه ای در خصوص وضعیت حمل و نقل و ترافیک درون شهری انجام نگرفته است. در این مطالعه برآنیم تا با استفاده از تکنیک تاپسیس مهمترین موضوعات و مسائل حمل و نقل وترافیک شهرهای جدید که با استفاده از بازدیدهای میدانی و مصاحبه با مدیران و کارشناسان این شهرها شناسایی شده اند، را اولویت بندی نمائیم. بدین منظور شهرهای جدید یرند، پردیس، صدرا و عالیشهر برای مطالعه موردی انتخاب و موضوعات حمل و نقل و ترافیک در این شهرها اولویت بندی شده است. نتایج مدل تاپسیس در این چهار شهر بیانگر آن است که موضوع حمل و نقل عمومی تقریبا در هر چهار شهر دارای بیشترین اهمیت بوده و در این خصوص ضعف های اساسی وجود دارد. پس از آن مسائل مرتبط با موضوع تابلوها، علائم و خط کشی ها و آرام سازی ترافیک و ایمن سازی معابر دارای بیشترین اهمیت می باشند.

کلیدواژه ها

شهرهای جدید، تکنیک تاپسیس، آرامسازی ترافیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.