اولویت بندی مسائل و مشکلات حمل و نقل و ترافیک شهرهای جدید ایران با استفاده از تکنیک تاپسیس (مطالعه موردی: شهرهای جدید پرند، پردیس، صدرا و عالیشهر)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
- کد COI اختصاصی: TTC18_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 482
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی عمران- برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
کارشناس ارشد مهندسی عمران- راه و ترابری، دانشگاه علم و صنعت ایران
کارشناس ارشد مهندسی عمران- راه و ترابری
دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی، دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
بسیاری از شهرهای جدید ایران در تحقق اهدافی که بدان منظور طراحی شده اند، ناموفق بوده و عملا تبدیل به شهرهای خوابگاهی و خودرو محور شده اند. یکی از دلایل اصلی این عدم موفقیت، بی توجهی به موضوعات و مسائل حمل و نقل و ترافیک (به ویژه حمل و نقل عمومی و ارتباط با شهر مادر) در این شهرها می باشد. در بین ۱۸ شهر جدید کشور، مطالعات حمل و نقل و ترافیک تنها در چهار شهر انجام شده و یا در حال انجام می باشد و در چهارده شهر دیگر هیچ مطالعه ای در خصوص وضعیت حمل و نقل و ترافیک درون شهری انجام نگرفته است. در این مطالعه برآنیم تا با استفاده از تکنیک تاپسیس مهمترین موضوعات و مسائل حمل و نقل وترافیک شهرهای جدید که با استفاده از بازدیدهای میدانی و مصاحبه با مدیران و کارشناسان این شهرها شناسایی شده اند، را اولویت بندی نمائیم. بدین منظور شهرهای جدید یرند، پردیس، صدرا و عالیشهر برای مطالعه موردی انتخاب و موضوعات حمل و نقل و ترافیک در این شهرها اولویت بندی شده است. نتایج مدل تاپسیس در این چهار شهر بیانگر آن است که موضوع حمل و نقل عمومی تقریبا در هر چهار شهر دارای بیشترین اهمیت بوده و در این خصوص ضعف های اساسی وجود دارد. پس از آن مسائل مرتبط با موضوع تابلوها، علائم و خط کشی ها و آرام سازی ترافیک و ایمن سازی معابر دارای بیشترین اهمیت می باشند.کلیدواژه ها
شهرهای جدید، تکنیک تاپسیس، آرامسازی ترافیکمقالات مرتبط جدید
- نقش کریدور میانیدر احیای اتصال برای تجارت اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی
- نقش آموزش پرسنل در رقابت پذیری کریدورهای ترانزیتی در پرتو کنوانسیون STCW
- اقنای ترانزیت کالای هند اتحادیه اقتصادی اوراسیا با محوریت چابهار سرخس
- موفقیت کریدورها: پل زدن جوامع، اقتصادها و پایداری محیطی
- معرفی کریدورهای منطقه ای و بین المللی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.