مقایسه ی تاثیر آموزش از طریق برگزاری کارگاه و آموزش از طریق ارائه محتوای آموزشی غیرحضوری بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران در زمینه تزریقات ایمن در بخش های اورژانس بیمارستان های منتخب آجا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MCS-7-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس جعفری

MSc Student Emergency Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

فاطمه کلروزی

MSc in Nursing, Instructor, Pediatric Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

هنگامه حبیبی

Ph.D. Candidate of Medical Education, Instructor, Pediatric Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سید امیر حسین پیشگوئی

Ph.D.in Nursing, Associate Professor, Critical Care Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

چکیده

مقدمه: تزریق ایمن به عنوان بخشی از مراقبت با کیفیت و امن، یکی از روش های رایج در تجویز داروها می باشد که در صورت عدم رعایت استانداردهای ایمنی، خطرات زیادی را متوجه گیرندگان و ارائه دهندگان خدمت می نماید. هدف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه ی اثر آموزش از طریق برگزاری کارگاه و آموزش از طریق ارائه محتوای آموزشی غیرحضوری بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران اورژانس بیمارستان های منتخب آجا در مورد تزریقات ایمن انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی پیش- پس آزمون در سال ۹۸-۱۳۹۹ بر روی ۴۶ پرستار شاغل در بخش اورژانس بیمارستان های منتخب آجا واقع در تهران انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه کارگاه و آموزش غیر حضوری قرار گرفتند. تاثیر آموزش به این دو روش، قبل، بعد و یک ماه بعد از انجام مداخله بررسی شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه آگاهی، نگرش و چک لیست مشاهده ای عملکرد، محقق ساخته بود. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ با استفاده از آزمون های توصیفی و استنباطی در سطح معناداری کمتر از ۰/۰۵ تحلیل شدند. یافته ها: بین میزان آگاهی و نگرش دو گروه، قبل از انجام مداخله و بعد از آن، تفاوت معناداری مشاهده نشد (۰/۰۵ P> ). بین میزان عملکرد دو گروه، قبل از انجام مداخله تفاوت معناداری دیده نشد (۰/۰۵ P> ) ولی پس از مداخله، نمره عملکرد در گروه آموزش کارگاهی به طور معنادار کمتر از نمره گروه دیگر بود (۰/۰۵ P< ). بین عملکرد دو گروه، یک ماه بعد از مداخله نیز تفاوت معناداری وجود نداشت (۰/۰۵ P> ). بحث و نتیجه گیری: نتیجه حاصل از این مطالعه نشان داد پرستاران گروه آموزش از طریق ارائه محتوای آموزشی غیرحضوری، عملکرد بالاتری نسبت به گروه دیگر داشته اند. در نتیجه از این روش می توان به منظور ارتقاء عملکرد پرستاران و در نهایت بهبود کیفیت عملکرد ایشان در ارائه خدمات مراقبتی – بهداشتی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

Attitude, Emergency, Injection, Knowledge, Nurses, Practice, Safe, Training, Virtual, Workshop., کلمات کلیدی: آگاهی, آموزش, ایمن, اورژانس, پرستاران, تزریق, عملکرد, غیرحضوری, کارگاه, نگرش.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.