بررسی و مقایسه عملکرد چراغهای هوشمند با چراغهای غیر هوشمند در تقاطعها
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دومین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE02_364
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3155
نویسندگان
استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی
دانشجوی کارشناسی عمران
دانشجوی کارشناسی عمران
چکیده
سیستم SCATS یکی از سیستمهای کنترل هوشمند ترافیک است که توسط کامپیوتر مرکز و با دریافت اطلاعات از شناسگرها، فرمان زمان بندی چراغ تقاطعهای یک شبکه را صادر میکند. این سیستم در بسیاری از شهرهای بزرگ و برتر درجهان از جمله تهران به کار رفته است. هدف این گزارش ارائه روشی برای ارزیابی کارآیی این سیستم در تهران است. تاکنون در شهرهای مختلف با روشهای گوناگونی، عملکرد شبکه حمل ونقل شهری را قبل و بعد از نصب سیستمSCATS مقایسه کردهاند و برای ارزیابی از پارامترهایی مثل زمان سفرو یا زمان تأخیر و توقف در تقاطع استفاده شده است. آمارگیری توسط اتومبیل آزمایش وشمارش در سه تقاطع سهروردی در تهران انجام شد. این آمار شامل زمان سفر محور مذکور ونیز میانگین زمان تأخیر در ورودیهای هر تقاطع بود که قبل و بعد از نصب سیستم هوشمند SCATS برداشت شد. نتایج اولیه نشان میدهد که با نصب سیستم SCATS زمان سفر از 4 تا 37 درصد کاهش داشته است. همچنین میانگین تأخیر به ازای هر وسیله نقلیه در اوج صبح در تقاطع سهروردی – کیهان ودر تقاطع سهروردی – مطهری ترتیب38 و 8درصد کاهش ودر تقاطع سهروردی-بهشتی 1درصد افزایش داشته است. در ساعت غیر اوج در هر سه تقاطع بین 11 تا 37 درصد کاهش زمان تأخیر مشاهده شده است. در ساعت اوج عصر نیز از کمتر از 1 درصد تا 42 درصد کاهش زمان تأخیر ملاحظه شد. به منظور نتیجهگیری نهایی در مورد عملکرد سیستم SCATS پیشنهاد میشود که آمارگیری در شبکههای دیگر نیز انجام شود.کلیدواژه ها
چراغ راهنمایی، کنترل هوشمند ترافیک، سیستم SCATS تهران، زمان سفر، زمان تأخیر و توقف تقاطعاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.