تاثیر شش هفته تمرین استقامتی بر پروتئین های FSTL-۱، NDNF، VEGF و تغییرات عروق عضله قلبی رت های نر سالم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 11، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-11-41_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد طلوعی آذر

استادیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه ارومیه

اصغر توفیقی

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه ارومیه

احسان عرب زاده

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه ارومیه

چکیده

در شرایط پاتولوژیک، پروتئین­های FSTL-۱، NDNF و VEGF نقش تنظیمی کلیدی ای در عملکرد سیستم قلبی عروقی دارند. پژوهش های محدودی در زمینه نقش این عوامل با تمرین ورزشی انجام شده اند؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرین استقامتی بر مقادیر FSTL-۱، NDNF، VEGF و تغییرات عروق عضله قلبی رت های نر بود. تعداد ۱۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به دو گروه (تعداد = پنج) کنترل سالم و تمرین ورزشی تقسیم شدند. تمرین ورزشی استقامتی به مدت شش هفته، پنج روز در هفته، هر جلسه ۳۰ دقیقه و با شدت متوسط (۶۵–۵۵ درصد VO۲max) انجام شد. ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی رت ها بی هوش شدند و بافت قلب آن ها خارج شد. برای سنجش مقادیرFSTL-۱ ، NDNF و VEGF از روش الایزا و برای بررسی تغییرات عروق بافت قلب از رنگ آمیزی (H & E) استفاده شد. از آزمون آماری تی مستقل و آزمون همبستگی پیرسون برای تحلیل داده ها استفاده شد ( P < ۰.۰۵). یافته ها نشان داد که شش هفته تمرین استقامتی مقادیر FSTL-۱ را به طور معناداری افزایش داد ( P = ۰.۰۰۲) و NDNF را به طور معناداری کاهش داد ( P = ۰.۰۰۱). قطر عروق در گروه تمرین ورزشی کاهش معناداری داشت ( P = ۰.۰۷۳). شش هفته تمرین استقامتی سبب افزایش مقادیر FSTL-۱ عضله قلب می شود که به نظر می رسد در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر است. با توجه به نتایج VEGF و هیستولوژی عروق نیز تاثیرات فیزیولوژیک NDNF بر القای آنژیوژنز قلب آزمودنی های سالم با تمرین ورزشی، به مطالعات بیشتری نیاز دارد.

کلیدواژه ها

تمرین استقامتی, FSTL-۱, NDNF, VEGF, رت های نر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.