عامل های تاثیرگذار بر عملکرد فراگیران شرکت کننده در دوره های آموزشی ترویج کشاورزی شهری(مورد مطالعه: دوره ی آموزشی باغبانی- پرورش سبزی و صیفی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 12، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-12-53_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا پورجاوید

دانشجوی دکترای ترویج و آموزش کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

علیرضا پورسعید

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران.

سید مهدی میردامادی

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران، ایران.

چکیده

این تحقیق علی- ارتباطی با هدف کلی عامل های تاثیرگذار بر عملکرد فراگیران شرکت کننده در دوره ی آموزشی باغبانی-پرورش سبزی و صیفی کشاورزی شهری، انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کل فراگیران شرکت کننده در دوره های آموزشی کشاورزی شهری برگزار شده توسط اداره کل آموزش شهرداری منطقه ۲ تهران در سال ۱۳۹۸، می-باشند(۸۰=N). در این پژوهش از روش سرشماری استفاده شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه گردآوری شدند. روایی ظاهری و محتوایی پرسش نامه، توسط گروه متخصصان تایید شد و برآورد پایایی پرسشنامه نیز با محاسبه ی آلفای ترتیبی تامین شد(۹۷/۰= α). پردازش داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۲۵ و AMOS۲۳ انجام شد. بنابر یافته ها واکنش با میانگین= ۷۷/۷ و نگرش فراگیران نسبت به دوره ی آموزشی باغبانی-پرورش سبزی و صیفی کشاورزی شهری با میانگین= ۰۲/۷، مطلوب ارزیابی می شود. میزان دانش فراگیران شرکت کننده در این دوره پیش از شرکت در دوره با میانگین ۱۸/۵ در سطح متوسط و پس از شرکت در دوره نیز با میانگین ۸۶/۸ به میزان خیلی زیاد بوده است. یافته های تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار AMOS۲۳ نیز نشان دادند که متغیر پیشینه ی انجام فعالیت کشاورزی توسط فراگیران(۹۹/۰=β)، بیشترین تاثیر را بر عملکرد آنان، دارد. پس از آن نیز متغیرهای واکنش فراگیران نسبت به دوره ی آموزشی(۸۵/۰=β)، سن فراگیران(۸۳/۰=β)، دانش(۶۳/۰=β) و نگرش فراگیران نسبت به دوره (۶۲/۰=β) بیشترین تاثیر را بر عملکرد آنان، دارا هستند. این در حالی است که متغیرهای سابقه ی شرکت فراگیران در کلاس ها و دوره های آموزشی ترویجی مرتبط با کشاورزی شهری(۴۲/۰=β) و سطح تحصیلات آنان(۳۹/۰=β) نیز به ترتیب بر عملکرد فراگیران شرکت کننده در دوره ی آموزشی باغبانی-پرورش سبزی و صیفی کشاورزی شهری تاثیر می گذارند. لذا از آنجایی که کشاورزی شهری از جمله مولفه های توسعه پایدار شهری به شمار می آید، استناد به یافته های این پژوهش می تواند ضمن توجه بیشتر به آموزش های فراگیران در حمایت تصمیم گیری ها به منظور دستیابی به توسعه پایدار توسط سیاستگذاران، برنامه ریزان و مدیران ذیربط مورد

کلیدواژه ها

آموزش کشاورزی, ترویج کشاورزی شهری, ترویج کشاورزی, توسعه پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.