بررسی تعارض شغلی و میزان تاثیرآن در سلامت مراکز آموزشی درمانی شهر زنجان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، گردشگری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMT02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا الیاسی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان، زنجان، ایران دانشجوی دکترای مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان ، زنجان، ایران.

جعفر برقی مقدم

استادیار پایه ۲۱، گروه مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

غلامرضا الیاسی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران دانشجوی دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد واحد تبریز ، زنجان، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: وقوع تعارض در مشاغل درمان که مستلزم تعاملات گسترده با افراد مختلف است، امری طبیعی و اجتناب ناپذیر تلقی می شود. بیمارستانها به عنوان مهمترین سازمان ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی، مر کز ارتباط با گروه های مختلف کارکنان ، بیماران و سازمانهای مختلف است. بنابراین برخوردها و تضادهای مختلفی ممکن است اتفاق بیفتد . این پژوهش با هدف بررسی تعارض شغلی و میزان تاثیر آن در سلامت مراکز آموزشی درمانی شهر زنجان انجام شده است. مواد و روشها: مطالعه حاضر به روش توصیفی – تحلیلی به صورت مقطعی در سال ۱۳۸۹ انجام شد. برای انتخاب نمونه مناسب از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شد. تعداد نمونه پژوهش شامل ۱۶۰ نفر از کادر درمانی و پشتیبانی بیمارستانهای شهر زنجان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان بودند که نهایتا ۱۴۷ نفر با نرخ بازگشت۹۱/۸٪ پرسشنامه ها را تکمیل نمودند. برای سنجش روا یی پرسشنامه، از روش قضاوت خبرگان و جهت سنجش پایایی از روش آزمون - باز آزمون استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام شد. نتایج : میزان تعارض در بیمارستانهای شهر زنجان در حد متوسط بود ( میانگین۲/۷۳ از ۵ امتیاز ). عوامل فردی در میان کادر درمانی ( ۲/۷۵)، بیشتر از عوامل سازمانی (۲/۷۱) در ایجاد تعارض تاثیر داشت. نتیجه گیری: وجود تعارض در بیمارستانها امری بدیهی و غیر قابل اجتناب است. بنابراین، در جهت حل تعارض، مشکلات باید تعریف شده، دلایل تجزیه و تحلیل گردیده و موقعیتها و یا افرادی که باعث ایجاد تعارض می شوند، می بایست اصلاح گردند .

کلیدواژه ها

تعارض، سلامت، مراکز آموزشی درمانی ، زنجان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.