ارائه مدل مکان یابی گذرگاههای عرضی ایمن برای عابران پیاده

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE02_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام امینی

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی

حسن مهرآمیز

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل

چکیده

ایمنی عابرین پیاده درگذر از عرض معابر مختلف شهری درگرو مکان یابی صحیح گذرگاههای عرضی و امکان سنجی مناسب نوع گذرگاه است. در حال حاضر انتخاب نوع و محل گذرگاه عرضی همسطح یا غیر همسطح عموماً براساس قضاوت کارشناسی و یا با توجه به میزان تقاضای عبور صورت می گیرد. در حالیکه در کشورهای پیشرفته برای هر یک از انواع گذرگاهها ضوابط معینی در نظر گرفته شده است.در این کار مطالعاتی نخست مدل 2 PV که در کشور انگلستان برای مکانیابی گذرگاههای عرضی همسطح پیاده بکار می‌رود، از نظر انطباق با شرایط ایران مورد ارزیابی قرار گرفت. در این راستا متغیرهای مدل شاملP حجم عبور پیاده در 4 ساعت اوج و V حجم عبور دو طرفه وسایل نقلیه در همان دوره اوج برای 30 گذرگاه همسطح و غیر همسطح اندازه گیری شد . اعمال مدل 108 ×2 و 10×1= 2 PV با توجه به آمار واطلاعات نشان داد که این مدل نتایج رضایت بخشی برای شرایط ایران ارائه نمی کند. لذا تلاش شد با توجه به مجموعه اطلاعات گذرگاههای هم سطح پیاده مقدار ثابت این مدل بنحوی تعیین گردد که پاسخگوئی شرایط شهرهای کشور باشد. بر اساس آنالیز اطلاعات مدلی به صورت 109× 5 و 109 ×2=2 PV کالیبره شد و ضوابط مکان یابی بنحوی تعیین گردیدکه این مدل علاوه بر گذرگاه های همسطح بتواند گذرگاه های غیرهم سطح را نیز مشخص کند.

کلیدواژه ها

مکان یابی،گذرگاه عرضی، عابر پیاده،ایمنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.