گزارش یک مورد وجود لاروهای مگس مولد میاز سارکوفاگا فرتونی ( Sarcophaga fertoni) در آزمایش مدفوع در سنندج استان کردستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 17، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-17-6_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 304
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم زمینی

kurdistan university of medical scince parasitology section of medical faculty

محمد باقر خادم عرفان

kurdistan university of medical scince parasitology section of medical faculty

اشکان فریدی

kurdistan university of medical scince parasitology section of medical faculty

چکیده

چکیده زمینه و هدف: مگسها در اکثر نقاط جغرافیایی در هر جایی که انسان بتواند زندگی کند به غیر از قطبها در ارتباط با انسان وجود دارند و از انسان سود می برند. در جوامع انسانی مگس خانواده های موسیده (Muscidae)، کالیفوریده (Calliphoridae) و سارکوفاژیده (Sarcophagidae) در ارتباط نزدیک با انسان زندگی میکنند میاز روده ایی اگرچه که همیشه گزارش نمی شود ولی در مطالعه ایی در چین ۵۴ مورد آن گزارش شده است و مگسها با توجه به حضور در همه جا میتوانند در هر غذایی لارو گذاری و تخمگذاری کنند و اگر این آلودگی در نمونه مدفوع گرفته شده برای آزمایش مدفوع باشد میتواند باعث اشتباه در تشخیص و نگرانی فرد آزمایشگر و فرد آزمایش شونده شود و هدف از این گزارش آشنایی کارشناسان آزمایشگاه در موارد نادر وجود لارو در نمونه مدفوع است. گزارش مورد: این گزارش مربوط به یک دختری ۷ ساله اهل و ساکن سنندج است که برای ورود به دبستان و جلوگیری از شیوع آلودگی های انگلی در مدارس در ۳ نوبت آزمایش مدفوع داده است در نمونه مدفوع نوبت سوم تخم آسکاریس کریستالهای شارکوت لیدن و تعداد زیادی لارو متحرک دیده شد، با انتقال مورد به گروه انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی کردستان مشخص شد لاروها مربوط به نوعی مگس است پس از نگهداری نمونه ها در شرایط آزمایشگاهی مناسب لاروها تبدیل به پوپ و نهایتا در ادامه استحاله، پوپها بعد از ۱۳ روز تبدیل به حشره بالغ شدند. نتیجه گیری: با بررسی بیشتر و انجام آزمایشهای تکمیلی و مشاهده وضعیت سالم مورد و با توجه به اطلاعات موجود در پرسشنامه مشخص شد نمونه به طور غیرصحیح نگهداری و به آزمایشگاه تشخیص طبی انتقال داده شده است و به طریقی با لارو مگس آلوده شده و لاروها از بیمار دفع نشده است و با توجه به کلیدهای تشخیصی، مشخص شد لاروها مربوط به گونه ی سارکوفاگا فرتونی (Sarcophagi fertoni) است.

کلیدواژه ها

Sarcophagidae, myasis, fly larvae, sanandaj, سارکوفاژیده, میاز, لارو مگس, سنندج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.