بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدر والکلی میوه بلوط بر روی لیستریا منوسیتوژنز و انتروکوکوس فکالیس در شرایط آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 17، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-17-7_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیف اله برحیان بروجنی

Shahrekord University of Medical Sciences

الهام کاوه باباحیدری

Shahrekord University of Medical Sciences

سیف اله مرتضایی

Shahrekord University of Medical Sciences

مسعود برحیان بروجنی

Shahrekord University of Medical Sciences

مجید ولیدی

Shahrekord University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: انجام تحقیقات بنیادی بر روی گیاهان به منظور تشخیص عوامل موثره داروئی آن ها و تاثیر بر عوامل  بیماریزای بیولوژیک، در مراکز تحقیقات گیاهان دارویی در سراسر جهان و به ویژه کشور ما ایران در سال های اخیر رو به افزایش می باشد این مطالعه با هدف تعیین میزان تانن موجود در عصاره میوه بلوط (Quercus branti) و بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدرو الکلی این عصاره بر روی ۲ باکتری بیماری زای انسانی لیستریا منوسیتوژنز (Listeria monocytogenes) وانتروکوکوس فکالیس (Enterococcus faecalis) انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه بنیادی- تجربی، پس از تهیه میوه بلوط ایرانی و خشکاندن و تهیه پودر آن در شرایط مناسب با استفاده از اتانول، عصاره هیدروالکلی آن به روش خیساندن و پرکولاسیون تهیه گردید و هم چنین میزان تانن آن بر اساس روش رنگ سنجی و توسط معرف فولین- دنیس اندازه گیری شد؛ سپس اثرات ضد باکتریایی عصاره این گیاه با تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) آن و با استفاده از روش روش میکروبراث دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: براساس نتایج این تحقیق، مقدار تانن در هر گرم عصاره خشک بلوط ۵/۳±۵/۱۲۳ میلی گرم و میزان MIC و MBC عصاره برای لیستریا منوسیتوژنز به ترتیب ۲ و ۸ میلی گرم بر میلی لیتر و برای انتروکوکوس فکالیس به ترتیب ۲ و ۴ میلی گرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد. نتیجه گیری: عصاره بلوط ایرانی با دارا بودن ماده ضد میکروبی تانن دارای اثر مهارکنندگی رشد و کشندگی بر روی دو باکتری بیماری زای انسانی لیستریا منوسیتوژنز و انتروکوکوس فکالیس بوده است.

کلیدواژه ها

Keywords: Antibacterial effects, Acorn fruit´s (Quercus branti), Listeria monocytogenes, Enterococcus faecalis., واژه های کلیدی: اثرات ضد باکتریایی, میوه بلوط, لیستریا منوسیتوژنز, انتروکوکوس فکالیس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.