مطالعه پارامترهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی دریاچه گهر
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_882
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1330
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست، دانشگاه تهران
فارغ التحصیل برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشگاه تهران
فارغ التحصیل ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده
دریاچه گهر یکی از زیباترین دریاچه های ایران می باشد که در منطقه اشترانکوه قرار دارد. با وجود راه های صعب العبور کوهستانی دارای جاذبه های فراوانی برای محققان، کارشناسان، دوستداران طبیعت، کوه نوردان و گردشگران طبیعت می باشد. جهت انجام مطالعات فیزیکی- شیمیایی دریاچه گهر، چهار ایستگاه (ورودی، خروجی، گهر کوچک و گهر بزرگ) انتخاب گردید. پارامترهایی که در این تحقیق اندازه گیری شد، کلیه پارامترهای فیزیکی- شیمیایی آب از قبیل سختی، هدایت الکتریکی، میزان نیترات، سیلیکات، BOD5، DO، COD و... می باشند. نتایج آزمایشات فیزیکی شیمیایی نشان داد که میزان BOD5 بین 5-1 mg/l، میزان DO بین 1.8 تا 12.3 mg/l ، میزان COD بین 3 تا 15 mg/l ، میزان TDS نیز بین 225-140 mg/l در نوسان است. کدورت لایه سطحی در طول دریاچه تقریباً ثابت بوده و بیشترین مقادیر در مناطق کم عمق خروجی دریاچه مشاهده می شود. اسیدیته آب در حجم دریاچه با 13/1 واحد تغییرات از 46/7 تا 59/8 در نوسان بوده و دارای میانگین 25/8 است. پیشنهاد می شود، با توجه به مساحت کم دریاچه و موقعیت قرارگیری آن در ارتفاعات، بهتر است خصوصیات فیزیکی و شیمیایی توسط دستگاه CTD بصورت فصلی و یا حداقل در دو فصل گرم و سرد اندازه گیری شود.کلیدواژه ها
دریاچه گهر، اسیدیته، کدورت، CTD، COD،اکوسیستم آبی، لرستانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.