عوامل موثر بر کیفیت آموزش تئوری و بالینی از دیدگاه دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال ۱۳۹۴

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-18-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی درخشان

Educational Management Dept., Islamic Azad University, Shahrekord Branch, Shahrekord, I.R. Iran

فردوس منتظرالظهور

Educational Management Dept., Islamic Azad University, Shahrekord Branch, Shahrekord, I.R. Iran

حجت الله مرادی پردنجانی

Educational Management Dept., Islamic Azad University, Shahrekord Branch, Shahrekord, I.R. Iran

آزیتا ظاهری

Anesthesiology Dept., Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, I.R. Iran

چکیده

زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر کیفیت آموزش تئوری و بالینی از دیدگاه دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد است. روش بررسی: روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه آماری پژوهش را دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تشکیل می دهد که به روش نمونه گیری تصادفی تعداد ۳۳۰ دانشجو (۲۱۴ زن و ۱۱۶ مرد) و ۱۲۵ استاد (۴۴ زن و ۸۱ مرد) به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاد در این پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته می باشد و شیوه تجزیه و تحلیل اطلاعات آزمون های فریدمن و آزمون t مستقل می باشد. یافته ها: از نظر اعضای هیئت علمی مهم ترین عامل موثر بر کیفیت آموزش دروس تئوری حضور به موقع دانشجویان در کلاس درس و از نظر دانشجویان علاقه و رغبت دانشجویان به رشته تحصیل بوده که میانگین نمرات این ۲ مولفه در بین اساتید و دانشجویان اختلاف معنی دار داشته است (P< ۰/۰۰۱). از نظر اعضاء هیئت علمی و دانشجویان مهم ترین عامل موثر بر کیفیت آموزش دروس بالینی استفاده از مدرس دروس تئوری جهت مدرس بالینی بوده است که میانگین نمره این مولفه در بین اساتید و دانشجویان اختلاف معنی دار داشته است (۰/۰۱=P). نتیجه گیری: با به کارگیری مدرسین دروس تئوری جهت دروس بالینی می توان کیفیت آموزش بالینی را افزایش داد؛ همچنین با ایجاد انگیزه و افزایش علاقه و رغبت دانشجویان می توان هم در حضور به موقع آن ها در کلاس درس ثاتیر مثبت گذاشت هم کیفیت آموزش تئوری را بالا برد.

کلیدواژه ها

Education quality, Theoretical education, Clinical education, Friedman test., کیفیت آموزش, آموزش تئوری, آموزش بالینی, آزمون فریدمن.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.