شناسایی نماتدهای راسته Dorylaimida در استان آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE05_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ترکان تقی زاده

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی آفاق، ارومیه، ایران

یونس رضایی دانش

دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

صمد زارع

استاد گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی آفاق، ارومیه، ایران

عباس مکرم حصار

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی آفاق، ارومیه، ایران

چکیده

جهت انجام این تحقیق، تعداد ۱۵ نمونه اسلاید که قبلا در آنها نمونه های مختلف نماتد از مناطق مختلف استان آذربایجان غربی جمع آوری گردیده و پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه، شستشوی خاک و استخراج نماتدها، تثبیت و انتقال آنها به گلیسرین طبق روش تکمیل شده دگریسه صورت گرفته بود استفاده گردید. با بررسی خصوصیات ریخت شناسی و ریخت سنجی نمونه ها پنج گونه از جنس شناسایی شدند که شاملMesodorylaimus ، Longidorus profundorum Oostenbrinkia parva، Adenolaimus tropicus،Alaimus parvus، litoralisبودند. با توجه به اینکه در اکثر باغات و مزارع استان علایمی شبیه کمبود مواد غذایی مانند ریزبرگی، کاهش رشد و مسمومیت های غذایی با علایم نماتدها اشتباه گرفته میشود با بررسی سیستم ریشه ای گیاه و شناسایی خصوصیات و اثرات نماتدها این تشخیصها بهتر شده و کمک شایانی به بهبود امر کشاورزی و مدیریت هر چه بهتر محصولات کشاورزی مینماید

کلیدواژه ها

انگل گیاهی، نماتد، شناسایی،Dorylaimida

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.