بررسی روشهای کشت و استقرار گونه .Onobrychis atropatana Boiss دراستان آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE05_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان رحیم دخت

محقق، کارشناس ارشد مرتعداری، مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی،

مهناز حیدری ریکان

هیئت علمی، دکتری علوم گیاهی، مرکزتحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی

زهرا هاشمی خبیر

محقق، دکتری حشره شناسی، مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی

شهریار ییلاقی

محقق، کارشناس ارشد مرتعداری، مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی

کوروش طهماسبی

محقق، کارشناس ارشد شیمی تجریه، مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده

وسعت زیاد مناطق خشک و نیمه خشک در ایران از یک طرف و استفاده بیرویه دامها از طرف دیگر، موجب شده که امروزه توجه بیشتری به این مناطق و اصلاح و احیاء این مراتع شود. قدم اول در این امر شناسایی گونه های گیاهی مناسب با تاکید بر گونه های بومی، برای این مناطق میباشد. این تحقیق به منظور کشت و استقرار گونه Onobrychis atropatana Boiss. در دو روش بذرکاری و بذرکاری توام با ذخیره نزولات در دو تاریخ کشت پائیزه و بهاره در قالب طرح پایه آماری اسپلیت پالت با تیمار اصلی تاریخ کشت و تیمارهای فرعی روش کاشت در سه تکرار در قرق قوشچی ارومیه انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد صفات تراکم و درصد جوانه زنی در سال و سال × تاریخ کشت در سطح سطح احتمال ۱۰۵- دارای اختلاف معنی داری بودند. همچنین صفت زنده مانی در تاریخ کشت، روش کشت و تاریخ کشت به روش کشت در سطح۰/۰۱ دارای اختلاف معنی دارای بودند. نتایج مقایسه میانگین با آزمون دانکن نشان داد که تراکم با ۳۱ پایه و درصد جوانه زنی و زنده مانی به ترتیب با۱۸/۵۵ ,۷/۳۴ درصد در سال ۱۳۹۵ در سطح کشت پاییزه و روش کشت بذرکاری توام با ذخیره نزولات دارای بیشترین میزان بودند.

کلیدواژه ها

قرق قوشچی ارومیه، کشت و استقرار، بذر کاری، ذخیره نزولات.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.