مقایسه عملکرد و برخی خصوصیات زراعی لاین امید بخش جو -۹۲-EC ۱۵ با شاهد جلگه در مناطق سردسیر استان اردبیل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE05_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معرفت قاسمی

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،اردبیل ، ایران.

شهرام شاهعلی نژاد

کارشناس پژوهشی، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل ، ایران.

چکیده

در این بررسی لاین جو۱۵-۹۲-EC و رقم جو مناطق سردسیر با نام جلگه که طی سه سال بررسی در اقلیم سرد کشور و نیز آزمایشات ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل برتری خود را نشان داده بودند، در سال زراعی ۹۷-۱۳۹۶ تحت شرایط زارعین در حوزه جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل و شهرستان سرعین ( روستای پیر اقوم و روستای کنزق) از مناطق سردسیر استان اردبیل به مساحت ۲۰۰۰ مترمربع در کنار هم کشت شدند. عملیات متداول آماده سازی زمین در شهریور ماه و زمان کاشت مهر ماه بود. طی فصل رویش مراقبت های معمول زراعی انجام و صفاتی مانند در صد سبز محصول، تعداد روز تا ظهور سنبله و رسیدن کامل، ارتفاع بوته و بیماریها از جمله لکه نواری و لکه قهوه ای یادداشت برداری شد. عملکرد لاین جدید با رقم شاهد جلگه مورد مقایسه قرار گرفت. میانگین عملکرد دو مکان نشان داد که لاین ۱۵-۹۲-EC و رقم جلگه به ترتیب با عملکرد دانه ۶۳۷۳ و ۶۸۸۸ کیلوگرم در هکتار در رتبه دوم و اول بودند. لاین جدید در این بررسی حدود ۵۱۵ کیلوگرم عملکرد کمتری داشت البته این لاین با میانگین ارتفاع بوته ۹۱ سانتیمتر نسبت به بیماری های قارچی متحمل و نیز زودرس تر بود.

کلیدواژه ها

جو، ۱۵-۹۲-EC ، عملکرد در شرایط زارعین، اردبیل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.