مطالعه و بررسی شوری بر برخی واریته های انگور اطراف دریاچه ارومیه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE05_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدیه کریمی

دکتری سیستماتیک گیاهی – مدرس دانشگاه غیرانتفاعی آفاق و مدارس سما ارومیه

عطرین تقی مرام زاده

دانش آموز – دبیرستان دخترانه سما واحد ارومیه

عطا تقی مرام زاده

دانش آموز - دبیرستان پسرانه سما واحد ارومیه

چکیده

جهت تعیین میزان تحمل شوری برخی ارقام محلی انگور در استان ، آزمایشی با سطوح شوری NaCl به میزان صفر ، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی مولار ، به ترتیب با ضریب هدایت الکتریکی ۱، ۴، ۸ و ۱۲ دسی زیمنس بر متر روی چهار رقم قره شیره ، قزل ، تبرزه و دیزماری در دو منطقه بالو و کشتیبان روی نهال های ریشه دار انجام شد. پس از اعمال تیمارهای شوری در محیط هیدروپونیک صفات فیزیولوژیکی شامل شاخص کلروفیل برگ ، غلظت پرولین ریشه و برگ ، RWC برگ ، قند های محلول ریشه و برگ ، MDA برگ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بین ارقام مورد بررسی از نظر تحمل به شوری اختلاف وجود دارد (P < ۰/۰۱ )با افزایش میزان شوری مقدار پرولین برگی ، قند های محلول وMDA افزایش یافته ولی سطح برگ ، شاخص کلروفیل وRWC برگ کاهش پیدا کرد . با توجه به بالاتر بودن میزان پرولین و قند های محلول و تجمع کمترعناصر سمی مثلCl و Naدر اندام های هوایی ، میزان تحمل به شوری و آستانه تحمل دو قزل اوزوم و دیزماری که تا غلظت ۱۰۰mM میلی مولارNaClتعیین گردید ، این ارقام به عنوان متحمل به شوری شناسایی شدند و رقم تبرزه به عنوان رقم حساس به شوری کلرید سدیم شناخته و آستانه تحمل آن تا سطح شوری ۵۰ میلی مولارNaClتعیین گردید

کلیدواژه ها

NaCl ، انگور ، صفات فیزیولوژیکی ، تحمل تنش شوری ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.