شاخص های تنوع زیستی در خاک های کشاورزی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 275

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSBDIAE05_056

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1400

چکیده مقاله:

برای پایش وضعیت تنوع زیستی در اکوسیستم خاک، انتخاب شاخص های تنوع زیستی بسیار حائز اهیمت است. چرا که در صورت انتخاب نادرست شاخص های تنوع زیستی، نمی توان براوردی از وضعیت تنوع زیستی در خاک داشت. بر این مبنا، شایسته است بجای انتخاب یک شاخص از چندین نوع شاحص استفاده نمود تا ضمن حصول دقت بیشتر، ابعاد مختلف تنوع زیستی نیز در اکوسیستم مورد توجه قرار گیرد. به طور کلی، چهار شاخص عمده در مطالعات تنوع زیستی خاک مورد استفاده قرار می گیرند. بر اساس اینکه مطالعه تنوع زیستی چه هدفی را دنبال می کند از شاخص های متفاوتی می توان استفاده کرد. هدف مطالعات تنوع زیستی می تواند شناسایی تعداد گونه ها، پراکنش گونه ها یا غلبه یک گونه بر سایر گونه ها باشد. بر این مبنا نیز باید شاخص متناسب با آن محاسبه و تعیین گردد.

نویسندگان

مهدی صادقی پور مروی

دکتری بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، محقق بخش تحقیقات آبخیزداری و بهره وری منابع آب و خاک، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران.