نگاهی کلی به روشهای مختلف پیشتیمار (Pretreatment) مواد لیگنوسلولزی در روند تولید اتانول زیستی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_851
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2573
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی-مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلا
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی-مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلا
عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
مدیر گروه مهندسی شیمی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران
چکیده
یکی از راه های کاهش مصرف نفت خام و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست استفاده از اتانول زیستی به عنوان سوخت یا مکمل آن است. اتانول زیستی را از انواع مختلف مواد خام مانند قند های ساده ، مواد نشاسته ای و مواد لیگنوسلولری می توان تولید نمود. اتانول زیستی تولید شده از مواد لیگنوسلولزی که آن را اتانول زیستی نسل دوم می نامند در مقایسه با اتانول تولید شده از نشاسته و قند دارای فواید زیست محیطی و مقرون به صرفه بودن می باشد. اما موانع ساختاری موجود در مواد لیگنوسلولزی باعث بروز مشکلاتی در تولید آن می شود. هدف از پیشتیمار مواد لیگنوسلولزی در فرآیند تولید اتانول از بین بردن این موانع و تغییر ساختار مواد خام اولیه و افزایش دسترسی آنزیم ها به سلولز می باشد که باعث هضم بهتر سلولز و تبدیل آن به قند های قابل تخمیر می گردد. روش های مختلف پیشتیمار به چهار دسته اصلی فیزیکی، شیمیایی، فیزیکی- شیمیایی و بیولوژیکی تقسیم بندی می شوند که هرکدام تاثیر ویژه ای بر روی سه جزه اصلی مواد لیگنوسلولزی (سلولز، همی سلولز و لیگنین) می گذارند. انتخاب این روش ها بر اساس نوع مواد اولیه و شرایط انجام فرآیند می باشند. این مقاله به بررسی روش های مختلف پیشتیمار مواد لیگنوسلولزی به منظور آماده سازی برای هیدرولیز آنزیمی و تخمیر جهت تولید اتانول زیستی می پردازد. همچنین تاثیرات ساختاری ، فواید و مشکلات هر روش مورد بحث قرار می دهد.کلیدواژه ها
اتانول زیستی، زیست توده لیگنوسلولزی، پیشتیمار، هیدرولیز آنزیمیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.