بررسی تنوع صفات مرفولوژیکی در ۸ رقم سیب بومی آذربایجان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE05_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم گوهری

دانشجوی دکتری باغبانی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

ارقام مختلف درختان سیب و کاشت آن را در سطح وسیع می تواند هم مصرف آن را به صورت تازه خوری در تمام طول سال و بازار پسندی بیشتر و هم صادرات آن را فراهم نماید. وجود محصولی که در تمام فصل ها در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد باید ویژگی هایی مانند اندازه، رنگ، مزه، عطر و طعم و شکل ظاهری میوه را که شاخص های کیفیت یک محصول هستند را برای مصرف کننده تامین کند. در این بررسی صفات کمی و کیفی ۸ رقم سیب بومی انتخاب شده منطقه آذربایجان مورد مطالعه قرار گرفت. ارقام مورد بررسی شامل ۸ رقم به نام های رومینا، منوچهری، مشکی، ترش آلما، ساری آلماء، خان آلماسی، کوزه ای و پاییزه محلی بودند که ارقام ساری آلما، ترش آلما و خان آلماسی بعنوان ارقام تابستانه و ارقام پاییزه محلی، مشکی، منوچهری، کوزه ای، و رومینا بعنوان ارقام پاییزه انتخاب شدند. این آزمایش در ایستگاه تحقیقات باغبانی کهریز ارومیه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ۳ تکرار به اجرا در آمد. داده های حاصل از اندازه گیری صفات مورد بررسی بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سپس میانگین صفات به روش دانکن در سطوح احتمالی ۵ گروه بندی گردید. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها دلالت بر تفاوت ارقام از لحاظ صفات کمی مورد مطالعه دارد و نشان داد که تاثیر رقم بر صقات مرفولوژیکی و سفتی بافت میوه و آب میوه در سطح ٪۱ معنی دار می باشد. در این تحقیق ارقام خان آلماسی و ترش آلما دارای بالاترین سنتی بافت بوده که نسبت به سایر ارقام مورد بررسی بیشترین سفتی بافت میوه را داشتند

کلیدواژه ها

سیب، رقم، سفتی بافت، آب میوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.