کاربرد نرم‌افزار Aspen Plus دیبر طراحی مدارهای انعقاد و لخته سازی سیستم‌های تصفیه پساب صنعتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_841
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه سادات حسینی

کارشناس مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

خشایار بدیعی

دانشیار، گروه پژوهشی رنگ و محیط زیست، پژوهشگاه علوم و فناوری

چکیده

پیشرفت تکنولوژی و ساخت کارخانه‌های بزرگ شیمیایی، سبب افزایش حجم پساب تولیدی و افزایش آلودگی ناشی از آنها گردیده‌است و دست‌اندرکاران بهداشت و محیط‌زیست را به اقدامات روزافزونی جهت کاهش عوامل آلوده‏کننده واداشته است. بنابراین واحدهای تصفیه پساب صنعتی متعددی در کشور راه‌اندازی شده‌است. فرآیند تصفیه در این واحدها شامل سه بخش تصفیه فیزیکی، تصفیه شیمیایی و تصفیه بیولوژیکی است. فرآیند منعقدسازی و لخته‏سازی از فرآیندهای تصفیه شیمیایی است. در این فرآیند با افزایش مواد شیمیایی، تغییرات عمده‌ای در ذرات باردار معلق در پساب صورت گرفته که سبب پیوستن و ته‌نشینی این ذرات می‌شود. اما طراحی چنین واحدهایی، شاید بیش از آنها اهمیت دارد، زیرا با یک مدلسازی و طراحی دقیق با هزینه بهینه و در زمان بسیار کمتر می‌توان به این هدف دست یافت. نرم‌افزار Aspen Plus یک نرم‌افزار کارآمد جهت مدل‌سازی و پیش‌بینی امکان انجام یک فرآیند است و به‌وسیله آن می‌توان با هزینه‏ای بسیار اندک یک واحد صنعتی را شبیه‌سازی کرد. براین‌اساس در پژوهش حاضر تلاش گردیده‌است که با امکانات معمول موجود در این نرم‌افزار، کدهای لازم جهت شبیه‌سازی مدار یک سیستم انعقاد و لخته‌سازی، به‌عنوان یک نمونه از قابلیت‌های نرم‌افزار جهت استفاده در طراحی سیستم‌های تصفیه پساب صنعتی، تدوین گردد. اعتبار این کدها به کمک داده‌های تجربی بررسی شد و نتایج حاصل بیانگر دقت مناسب آنها در پیش‌بینی عملکرد مدار انعقاد و لخته‌سازی و کاربردی بودن نرم‌افزار جهت طراحی سیستم‌های تصفیه پساب‌ صنعتی است

کلیدواژه ها

نرم‌افزار Aspen Plus، تصفیه پساب، شبیه‌سازی، طراحی، انعقاد و لخته‌سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.