تاثیر آموزش مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده بر بازیافت باتری در زنان خانه دار شهر کرج

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 257

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-7-4_004

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1400

چکیده مقاله:

هدف: باتری های خانگی، در صورت عدم بازیافت، یکی از منابع آلودگی محیط زیست می باشند. آموزش می تواند باعث تغییر رفتار بازیافت آن ها شود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش بر بازیافت باتری در بین زنان خانه دار بود. روش ها :در این مطالعه نیمه تجربی شاهددار تصادفی، ۱۲۰ نفر از زنان خانه دار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی کرج با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی به طور مساوی در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. مداخله آموزشی شامل ۱۰ جلسه یک ساعتی آموزش مبتنی بر متغیرهای روانشناختی و به شیوه گروهی شامل مواد تشکیل دهنده باتری ها، خطرات آن ها، روش های جداسازی و بازیافت بود. داده ها در دو مقطع پایه و ۳ ماه بعد از آموزش با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته روا و پایا گردآوری شد. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل و زوجی، آنالیز کوواریانس تحلیل شدند. نتایج: میانگین سنی شرکت کنندگان ۴/۶۳±۳۵ سال بود. حدود ۷۰ درصد تحصیلات دبیرستان و دانشگاهی داشتند. بعد از مداخله آموزشی، در دو گروه مداخله و کنترل از نظر متغیرهای آگاهی، نگرش ، هنجارهای انتزاعی، کنترل رفتاری درک شده و قصد رفتاری اختلاف معناداری مشاهده شد (۰/۰۵>P-Value). میانگین رفتار بازیافت باتری در گروه تجربی به طور معناداری بعد از مداخله آموزشی بهبود یافت (۰/۰۰۱>P-Value). نتیجه گیری: میزان آگاهی، نگرش و همکاری در جداسازی باتری بعد از آموزش افزایش داشت. بنابراین آموزش های مستمر در زمینه بازیافت باتری توصیه می شود.

نویسندگان

سیده خدیجه حسینی

BSc, Environmental Health, Student Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran.

عیسی محمدی زیدی

Department of Health Education and Health Promotion, Social Factors in Health Promotion Research Center, Non-Communicable Disease Prevention Research Institute, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran.

حمزه علی جمالی

Department of Environmental Health, Social Determinants on Health Promotion Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Smith MJ, Gray FM. Batteries, from cradle to grave. J ...
  • Conner M, Sandberg T, Norman P. Using action planning to ...
  • Aghamolaei T, Farshidi H, Safari Moradabadi A, Dadipoor S. Effect ...
  • Erdogan M. The effect of summer environmental education program (SEEP) ...
  • Hassan A, Ismail MZ. The infusion of environmental education (EE) ...
  • Kalantari A, Salehi S, Aghaie B. Study of the effects ...
  • نمایش کامل مراجع