بهینه سازی مصرف انرژی در شبکه های حسگر بی سیم زیرآب مبتنی بر الگوریتم خوشه بندی EECRU برای مسیریابی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری دریا، دوره: 24، شماره: 95
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTJ-24-95_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی رضایی

دانشجوی کارشناسی مهندسی برق دانشگاه بیرجند

سید مجید حسنی اژدری

گروه مهندسی برق، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

آذر محمودزاده

گروه مهندسی برق، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

محمد خویشه

استادیار مهندسی برق دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)

چکیده

شبکه های حسگر بی سیم زیرآب گونه ای از شبکه های حسگر هستند که در محیط زیرآب قرار می گیرند و توسط امواج صوتی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. تفاوت های اساسی بین انتشار صوت در زیرآب و امواج رادیویی در سطح زمین از یکسو و از سوی دیگر محدودیت منابع انرژی ایجاب می کند که معیارهای جدیدی برای طراحی پروتکل های مسیریابی در زیرآب در نظر گرفته شود. اغلب پروتکل های مسیریابی بر اساس موقعیت گره های حسگر هستند. از طرفی حفظ موقعیت گره ها در شبکه های حسگر زیرآب مهم ترین مسئله می باشد. در این مقاله، یک پروتکل مسیریابی مستقل از موقعیت و مبتنی بر خوشه بندی در شبکه های حسگر بی سیم زیرآب به نام EECRU را پیشنهاد می کنیم. الگوریتم EECRU، از مفهوم گره های ویژه که به عنوان سرخوشه ها عمل می کنند، استفاده می کند. اگر هیچ سرخوشه ای پیدا نشد، در این صورت، این الگوریتم با استفاده از روش گره های همسایه، به انتقال داده ها می پردازد. همچنین این الگوریتم از مفهوم CDMA، برای دریافت اطلاعات از گره های مختلف و گره های ویژه استفاده می کند. نتایج شبیه سازی به کمک نرم افزار MATLAB موثر بودن الگوریتم پیشنهادی در افزایش طول عمر شبکه و کاهش مصرف انرژی را تایید می کند.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بی سیم زیرآب, گره ویژه, امواج صوتی, پروتکل مسیریابی, خوشه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.