طراحی و رتبه بندی الگوی شادمانی سازمانی اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای تهران (الگوی داده بنیاد – روش دلفی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه و تحول، دوره: 11، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEM-1398-0_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرسده آدابی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت منابع انسانی، واحد امارات، دانشگاه آزاد اسلامی، امارات متحده عربی

علی حاجیها

استادیار، گروه مدیریت، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (عهده دار مکاتبات)

عباس خورشیدی

استاد، گروه آموزشی علوم تربیتی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل مفهومی شادمانی سازمانی برای اساتید دانشگاه آزاد در بین اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای تهران با رویکرد آمیخته اکتشافی در دو بخش کیفی و کمی انجام گردید. در بخش کیفی از نظریه داده بنیاد و مصاحبه عمیق به عنوان اصلی ترین ابزار جمع آوری داده ها و راهبرد نمونه گیری نظری به عنوان روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. نتایج کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) ۱۹ مقوله کلی و ۱۱۶ مفهوم بود. مقوله "نگرش شغلی" به عنوان مقوله محوری انتخاب گردید، همچنین نتایج در قالب مدل پارادایمی شامل راهبردهای استقرار الگوی شادی سازمانی، شرایط محیطی مداخله گر، ویژگی های زمینه ای، شرایط علی، پدیده اصلی و پیامدها جای گرفتند. این الگو فرایند عملیاتی سازی الگوی شادی سازمانی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای تهران و روابط بین مقوله ها و ابعاد آن ها را منعکس می نماید. در مرحله کمی پرسش نامه ای بر اساس یافته های مرحله کیفی، تدوین گردید. پس از سنجش روایی محتوا، سازه، همگرا و واگرا و نیز پایایی ابزار سنجش، پرسش نامه بین ۳۸۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد واحدهای تهران توزیع شد. برای بررسی مدل تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد که نتایج حکایت از اعتبار مدل استخراج شده از بخش کیفی تحقیق بر اساس داده های واقعی داشت.

کلیدواژه ها

شادی سازمانی, اعضای هیئت علمی, بهبود عملکرد, نظریه داده بنیاد, مدل سازی معادلات ساختاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.