ارتباطات درونی و اولویت بندی ریسک‎های موثر بر تامین مالی پروژه‎ای در نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه جستارهای اقتصادی ایران با رویکرد اقتصاد اسلامی، دوره: 17، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_IEE-17-34_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان ذاکرنیا

مدیرعامل شرکت بین المللی ارزش آفرین درخشان

علی صالح آبادی

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام و مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران

چکیده

تامین مالی و به طورخاص تامین مالی پروژه‎ای همواره از ریسک‎های متعدد مالی و غیرمالی متاثر می‎شود. توفیق در تامین مالی نیازمند بررسی و تبیین تاثیر و تاثرات این ریسک‎ها بر روی یکدیگر و بر تامین مالی می‎باشد تا در گام بعدی بتوان برای پوشش ریسک‎ها راهکار مناسب را اجرا نمود. شرایط خاص و نا اطمینانی‎های مضاعف در کشور ما اهمیت انجام چنین پژوهشی را دوچندان کرده است. بدین منظور ابتدا جهت شناخت بهتر موضوع، مجموعه ریسک‎های موثر بر تامین مالی به صورت عام و تامین مالی پروژه‎ای به صورت خاص با بررسی نسبتا جامع منابع علمی‎داخلی و خارجی برشماری شده و سپس براساس نظرات خبرگان با استفاده از روش دیمتل در محیط فازی اولویت بندی و ارتباطات درونی عوامل استخراج شده است. براساس تحلیل نظرات خبرگان با روش دیمتل فازی یافته‎های تحقیق بیانگر این است که ریسک‎های ناشی از شرایط و عدم ثبات اقتصادی، ریسک نرخ ارز، ریسک سیاسی، ریسک قوانین و مقررات از بالاترین درجه اهمیت در بین ریسک‎های موثر بر تامین مالی پروژه برخوردارند و دیگر عوامل در رتبه‎های بعدی قرار دارند. همچنین، ریسک‎های ناشی از قوانین و مقررات، شرایط و ثبات اقتصادی، ریسک منابع انسانی، ریسک سیاسی، ریسک تورم، ریسک دولت و حاکمیت و ریسک حوادث قهری افزون بر اثر مستقیم خود، به عنوان ریسک‎های مادر و اثرگذار بر دیگر ریسک‎های موثر بر تامین مالی پروژه‎ای هستند.

کلیدواژه ها

تامین مالی, تامین مالی پروژه‎ای, ریسک, دیمتل فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.