بررسی فرایند مدیریت پسماندهای روستایی شهرستان میناب و ارایه راهکارهای زیست محیطی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_777
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بند

سیدعلی جوزی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

محسن دهقانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

عوامل متعددی مانند الگوهای نادرست مصرف، تنوع تولید محصولات و بسته بندی آنها ، زندگی روستاییان را نیز همانند شهرنشینان تحت تأثیر قرار داده است. این مهم باعث ایجاد معضلات بهداشتی و زیست محیطی در مناطق روستایی شده است. بدین سبب شناخت ویژگی های کمی و کیفی پسماندهای روستایی ضرورتی مهم برای طرح ریزی یک سامانه مدیریت راهبردی مواد زاید جامد در مناطق روستایی است. لذا در این مطالعه که از نوع تحلیلی- کاربردی و جامعه مورد مطالعه روستاهای شهرستان میناب می باشد. اطلاعات مورد نیاز از 22 روستای دارای دهیاری ، که بر اساس تنوع جمعیت ، از دهستان های مختلف با کاربری های متفاوت به عنوان نمونه انتخاب شده بودند از طریق مشاهده حضوری، نظر سنجی از مردم ، تکمیل پرسشنامه ها ، توزین و آنالیز فیزیکی زباله ها، جمع آوری و پردازش گردید. نتایج نشان می دهد که میزان سرانه تولید پسماند در روز به ازای هر نفر 5/604 گرم است. حدود 57% اجزای پسماند، مواد آلی فسادپذیر بوده که بیشترین درصد ترکیب پسماندهای تولیدی می باشد. زباله های 68% روستاها توسط دهیاری به صورت سنتی با تعداد دفعات مختلف در طول هفته جمع آوری و با وسایل نامناسب حمل می گردد. بیشترین درصد دفع نهایی پسماندها به صورت تلنبار و سوزاندن است و روستاییان در جمع آوری و دفع پسماند مشارکت نسبی دارند. این بررسی نشان داد که راهبرد تنویر افکار عمومی از طریق تبلیغات رسانه ای در مورد آلودگی ناشی از پسماندها و نحوه مدیریت آنها به کمک دهیاری ها به عنوان بهترین راهبرد جهت مدیریت پسماندهای روستایی می باشد

کلیدواژه ها

پسماند روستایی ، محیط زیست ، بهداشت محیط، مشارکت مردمی ، شهرستان میناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.