مطالعه زیست محیطی سد ایلام

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_773
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده قدیمی

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه پیام نور ابهر

همایون مقیمی

زیبا نجمی

چکیده

با توجه به زمان ماند هیدرولیکی بیشتر از یک سال برای سد ایلام، این سد در رده سدهای با زمان ماند هیدرولیکی بالا طبقه بندی می شود، که تاثیرات بسیار مهمی بر پدیده های لیمنولوژیکی داخل مخزن سد دارد، این تاثیرات با تغییرات نرخ ماندگاری مواد و ایجاد لایه بندی حرارتی در داخل مخزن سد و اثرات تشدید کننده بر روی رشد جلبک ها بروز می نماید. عدم خروج آب از مخزن و اختصاص ذخیره مخزن سد تنها برای مصارف شرب اثرات مخرب بر کیفیت آب مخزن دارد. یکی از راه کارهای کاهش آلودگی در مخازن سد ها، کاهش زمان ماند هیدرولیکی می باشد که با خروج آب از لایه تحتانی مخزن که در زمان لایه بندی حرارتی دارای بدترین کیفیت است، می باشد. در خصوص سد ایلام در ماه های گرم سال (مرداد و شهریور) میزان لایه بندی حرارتی به حداکثر خود می رسد، که جهت بررسی اثرات تخلیه آب از لایه تحتانی بر کیفیت آب مخزن از شبیه سازی کیفی استفاده شده است

کلیدواژه ها

ماند هیدرولیکی، لیمنولوژیکی، مخزن سد ایلام، اثرات نامطلوب، شبیه سازی کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.