بررسی سامانه تصفیه فاضلاب به روش بیولاک و ارائه برنامه بهره برداری بر اساس استاندارد ATV آلمان (مطالعه موردی تصفیهخانه فاضلاب ارومیه)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_756
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2704
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران محیط زیست، دانشگاه تهران
دانشیار، دانشکده محیط زیست ، دانشگاه تهران
کارشناس ارشد عمران محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
چکیده
سامانه تصفیه بیولاک برای اولین بار در ایران در تصفیهخانه فاضلاب ارومیه اجرا گردید و هماکنون در حال بهرهبرداری می باشد. در ابتدا پس از مطالعه در خصوص این سامانه، نتایج آزمایشات انجام شده در بازه 6 ماهه تابستان و پاییز 89 آنالیز شده و عملکرد سیستم در خصوص حذف آلایندههای BOD، COD، TSS، P و N مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به بررسیها مشاهده شد سیستم در خصوص حذف آلایندههای BOD، COD و TSS عملکرد بسیار مناسبی داشته است. برای آلاینده BOD متوسط حذف بیش از 96 درصد بوده و مقدار خروجی همواره کمتر از mg/lit 20 بود. در خصوص آلاینده COD میزان حذف همواره بیش از 93 درصد بوده و مقدار در خروجی همواره کمتر از mg/lit 30 مشاهده شد. متوسط حذف برای آلاینده TSS، 93 درصد بوده و مقدار خروجی همواره کمتر از mg/lit 13 بوده است. در خصوص آلاینده P متوسط حذف 72 درصد بوده و مقدار خروجی همواره کمتر از mg/lit 3 بوده است. تنها پارامتری که راندمان حذف آن کمتر از میزان تعیین شده بوده و مقدار آن در خروجی بالاتر از رنج استاندارد می باشد، آمونیاک است. متوسط درصد حذف برای این آلاینده 86 درصد بوده و مقدار آن در پساب خروجی در آبان ماه به mg/lit 7 رسیده است (حداکثر مجاز بر اساس استاندارد ایران و تضمین شده از سوی شرکت سازنده mg/lit 2 است).در ادامه تحقیقات، عملکرد سیستم در بهمن ماه با توجه به بروز مشکل در سیستم دفع لجن، ارزیابی شده و دلایل بروز مشکلات در سیستم ارائه گردید. سپس به منظور ارائه راهکار جهت رسیدن به شرایط مطلوب بهرهبرداری، برنامه پایشی بر اساس استاندارد ATV آلمان و دستورالعملهای بهرهبرداری از منابع کاملا معتبر تهیه شده، بر اساس نتایج آزمایشات و پارامترهای بهرهبرداری استفاده شده و راهکارهای مناسب پیشنهاد گردید.کلیدواژه ها
تصفیه خانه فاضلاب، بیولاک، استاندارد ATV، راندمان حذفمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.