تاثیر اقتصادی آموزش های ترویجی بر وضعیت تولید گندم دوروم در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، دوره: 17، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_IAEEJ-17-0_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هرمز اسدی

استادیار پژوهش تحقیقات اقتصاد کشاورزی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

مریم محمودی

استادیار پژوهش تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

اکبر مرزوقیان

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.

چکیده

اهداف این مطالعه بررسی تاثیر دوره­ های آموزشی بر افزایش عملکرد و درآمد حاصل از کشت گندم دوروم بود که در استان خوزستان در سال ۱۳۹۷ انجام شد. در این مطالعه، بهره­ برداران به دو گروه برخوردار و نابرخوردار از آموزش ­های ترویجی طبقه ­بندی شدند. اندازه نمونه ۱۳۲ بهره ­بردار تعیین شد. به منظور تحلیل توصیفی داده­ ها از شاخص­ های میانگین، انحراف معیار و ضریب همبستگی و به منظور تحلیل استنباطی از آزمون مقایسه میانگین­ ها، رگرسیون لاجیت و تحلیل سودآوری استفاده شد. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه بود.نتایج  نشان داد که در گروه برخوردار میزان مصرف کود پتاس، علف­کش ها و بذر به ترتیب ۹/۲، ۱۵ و ۹/۷ درصد کمتر از گروه عدم برخوردار است. همچنین، میانگین عملکرد و درآمد ناخالص در هکتار در میان کشاورزان برخودار به ترتیب ۹/۹ و ۹/۴ درصد بیشتر از نابرخوردار بود. در نهایت نتایج نشان داد که متغیرهای سن، سطح تحصیلات، سابقه کشت، عملکرد گندم، میزان مالکیت، نوع منبع آب، رقم مورد استفاده و میزان مصرف کود اوره تاثیر مثبتی بر شرکت گندم کاران در کلاس های ترویجی داشته است.

کلیدواژه ها

کلاس های ترویجی, گندم, سودآوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.