تحلیل عوامل موثر بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی زنان روستایی در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی در شهرستان بروجن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، دوره: 17، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_IAEEJ-17-0_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا موحدی

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

جلیله سلیمانیان بروجنی

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، جهاد کشاورزی شهرستان بروجن، بروجن، ایران.

چکیده

بخش کشاورزی به­ عنوان مهم ترین و ضروری­ترین تامین­ کننده مایحتاج زندگی انسان است و توسعه آن بدون دسترسی کشاورزان به دانش، اطلاعات و توجه به نظام دانش و اطلاعات کشاورزی تحقق ­پذیر نمی ­باشد. هدف کلی تحقیق بررسی عوامل موثر بر نظام دانش و اطلاعات زنان روستایی در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی است.جامعه آماری تحقیق، زنان روستایی فعال در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی، بخش گندمان شهرستان بروجن بودند که بر اساس جدول مورگان تعداد ۳۳۵ نفر از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ­ها، پرسشنامه ای بود که روایی آن توسط اساتید ترویج کشاورزی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای بخش های مختلف پرسشنامه برآورد شد. داده­ های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS و smartPLS و آزمون های آماری مختلفی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان داد که میزان دانش و اطلاعات کشاورزی زنان روستایی بخش گندمان شهرستان بروجن بالاتر از حد میانگین متوسط می باشد. همچنین نتایج تحلیل عاملی نشان داد که روابط متغیرها در مدل نظام دانش و اطلاعات زنان روستایی در سطح یک درصد خطا معنی دار است. این نتیجه نشان می­دهد سوالات از قدرت تبیین خوبی برخوردار بوده و برازش مدل ساختاری خوب می ­باشد. عوامل آموزشی با ضریب بتای (۰/۲۲۶) عوامل ترویجی با ضریب (۰/۲۰۶) عامل بازار با ضریب (۰/۱۸۸) و عامل حمایت ها با ضریب (۰/۱۳۸) قوی‎ترین تبیین کننده های نظام دانش و اطلاعات کشاورزی زنان روستایی شهرستان بروجن بوده اند.

کلیدواژه ها

نظام دانش و اطاعات کشاورزی, زنان روستایی, فرآوری محصولات کشاورزی, آموزش و ترویج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.