CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر ارزش مصرف غذای محلی بر قصد رفتاری گردشگران: مورد مطالعه مناطق نمونه گردشگری روستایی اورامانات در استان کردستان

عنوان مقاله: تاثیر ارزش مصرف غذای محلی بر قصد رفتاری گردشگران: مورد مطالعه مناطق نمونه گردشگری روستایی اورامانات در استان کردستان
شناسه ملی مقاله: JR_IAEEJ-16-2_010
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمد باسامی - دانش آموخته دکتری ترویج کشاورزی، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
امیر علم بیگی - استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
مصطفی مرادی - دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران.

خلاصه مقاله:
برای توسعه گردشگری روستایی باید رفتارهای گردشگران را مورد مطالعه قرار داد؛ زیرا درک رفتار گردشگران به ارائه مبانی علمی برای مدیریت و بازاریابی جاذبه گردشگری و افزایش عملکرد گردشگری می­ انجامد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نظریه ارزش مصرف غذای محلی بر قصد رفتاری گردشگران از طریق نقش میانجی تصویر گردشگری غذا بود. جامعه آماری پژوهش، گردشگرانی بودند (۱۲۰۰= N) که در بهار و تابستان ۱۳۹۸ از مناطق نمونه گردشگری روستایی اورامانات بازدید و غذای محلی مصرف کرده بودند. با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به شیوه نمونه ­گیری تصادفی ساده ۲۹۵ تن از آنان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ­ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری پرسشنامه توسط پنلی از متخصصان و پایایی آن به وسیله ی محاسبه آلفای کرونباخ (۸۳۸/۰- ۷۰۸/۰) تایید شد. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از مدل­ سازی معادله ساختاری به روش حداقل مربعات جزیی (PLS-SEM) و نرم­افزار Smart PLS تجزیه و تحلیل شد. یافته­ های پژوهش نشان داد، تجربه غذای محلی توسط گردشگران بر مبنای نظریه ارزش مصرف تاثیر مثبت و معنی ­داری بر نگرش آن ها به غذای محلی دارد و همه ابعاد نظریه ارزش مصرف (ارزش سلامتی، کیفیت و طعم، قیمت، عاطفی، اجتماعی و شناختی) در سطح ۹۹ درصد اطمینان، در ایجاد نگرش مثبت به غذای محلی تاثیرگذار بودند. در مجموع این ارزش­ ها، ۶۱/۷ درصد تغییرات واریانس نگرش به غذای محلی را تبیین کردند. به ­علاوه نتایج نشان داد، نگرش به غذای محلی بر قصد رفتاری گردشگران با نقش میانجی تصویر مقصد گردشگری غذا تاثیرگذار بوده است.

کلمات کلیدی:
نظریه ارزش مصرف, غذای محلی, قصد رفتاری, اورامانات, کردستان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1225831/