تاثیر ارزش مصرف غذای محلی بر قصد رفتاری گردشگران: مورد مطالعه مناطق نمونه گردشگری روستایی اورامانات در استان کردستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IAEEJ-16-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد باسامی

دانش آموخته دکتری ترویج کشاورزی، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران.

امیر علم بیگی

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران.

مصطفی مرادی

دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران.

چکیده

برای توسعه گردشگری روستایی باید رفتارهای گردشگران را مورد مطالعه قرار داد؛ زیرا درک رفتار گردشگران به ارائه مبانی علمی برای مدیریت و بازاریابی جاذبه گردشگری و افزایش عملکرد گردشگری می­ انجامد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نظریه ارزش مصرف غذای محلی بر قصد رفتاری گردشگران از طریق نقش میانجی تصویر گردشگری غذا بود. جامعه آماری پژوهش، گردشگرانی بودند (۱۲۰۰= N) که در بهار و تابستان ۱۳۹۸ از مناطق نمونه گردشگری روستایی اورامانات بازدید و غذای محلی مصرف کرده بودند. با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به شیوه نمونه ­گیری تصادفی ساده ۲۹۵ تن از آنان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ­ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری پرسشنامه توسط پنلی از متخصصان و پایایی آن به وسیله ی محاسبه آلفای کرونباخ (۸۳۸/۰- ۷۰۸/۰) تایید شد. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از مدل­ سازی معادله ساختاری به روش حداقل مربعات جزیی (PLS-SEM) و نرم­افزار Smart PLS تجزیه و تحلیل شد. یافته­ های پژوهش نشان داد، تجربه غذای محلی توسط گردشگران بر مبنای نظریه ارزش مصرف تاثیر مثبت و معنی ­داری بر نگرش آن ها به غذای محلی دارد و همه ابعاد نظریه ارزش مصرف (ارزش سلامتی، کیفیت و طعم، قیمت، عاطفی، اجتماعی و شناختی) در سطح ۹۹ درصد اطمینان، در ایجاد نگرش مثبت به غذای محلی تاثیرگذار بودند. در مجموع این ارزش­ ها، ۶۱/۷ درصد تغییرات واریانس نگرش به غذای محلی را تبیین کردند. به ­علاوه نتایج نشان داد، نگرش به غذای محلی بر قصد رفتاری گردشگران با نقش میانجی تصویر مقصد گردشگری غذا تاثیرگذار بوده است.

کلیدواژه ها

نظریه ارزش مصرف, غذای محلی, قصد رفتاری, اورامانات, کردستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.