بررسی انواع فرایندهای غشایی تبادل یونی جهت تصفیه آب
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_722
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 8811
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده مهندسی،دانشگاه کاشان
عضو هیات علمی مهندسی شیمی دانشگاه کاشان
چکیده
فرایندهای الکتروغشایی همچون الکترودیالیز، یون زدایی الکتریکی پیوسته و نفوذ دیالیزی، اولین نمک زداهایی هستند، که در مقیاس های صنعتی برای تصفیه آب شور در اواسط قرن گذشته به کار گرفته شده اند. بنابراین با رشد یکنواختی نسبت به یکدیگر توسعه پیدا کرده اند. نمک زدایی از آب شور توسط فرایندهای الکتروغشایی هنوز دارای کاربردهای گسترده ای در صنعت می باشد. به تازگی نیز روش های جدیدی در فرایند تولید صنعتی آب با کیفیت بالا در تصفیه فاضلاب های صنعتی، به کارگرفته شده است. در انواع فرایندهای کاربردی الکتروغشایی، فرایندهایی همچون یون زدایی الکتریکی پیوسته، یون زدایی خازنی و الکترودیالیز با غشاهای دوقطبی، بیش از روش های مرسوم دیگر در نمک زدایی آب شور پیشرفت کرده اند. عبارت فرایند الکتروغشایی برای توصیف یک سلسله از فرایندهایی که در مفاهیم پایه و کاربردهایشان کاملا متفاوت می باشند، استفاده می شود. اما همگی، براساس انتقال جرم بر اثر یک جریان الکتریکی داخل غشا نفوذپذیر یونی عمل می کنند. فرایندهای الکتروغشایی، جهت حذف ترکیبات یونی همچون نمک ها از محلول های الکترولیت، تولید ترکیبات مشخصی همانند NaOH، Cl2، HCl، از محلول های نمک و یا تولید انرژی الکتریکی به کار برده می شوند. در این تحقیق، نخست به معرفی اجمالی غشاهای تبادل یونی، ساختار و طریقه عملکرد آن ها پرداخته میشود. سپس انواع فرایندهای یون زدایی توسط این غشاها که شامل: الکترودیالیز، الکترودیالیز توسط غشاهای دوقطبی، یون زدایی الکتریکی پیوسته، نفوذ دیالیزی، دیالیز دنان ویون زدایی خازنی میباشند، شرح داده و عمده کاربردهای این فرایندها جهت تصفیه آب و فاضلاب، تولید اسید و باز و. . . ، بیان می شوندکلیدواژه ها
فرایندهای الکتروغشایی، غشای کاتیونی، غشای آنیونی، تصفیه آب و فاضلاب، یون زدایی الکتریکیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.