مقایسه اثر دیدروژسترون و پروژسترون واژینال بر پیامد نهایی بارداری در موارد تهدید به سقط: کارآزمایی تصادفی شده بالینی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 24، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-24-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده پاک نیت

دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران. واحد حمایت از توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کوثر، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.

ایمان انصاری

پزشک عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویان پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.

نوشین کاشانی پور

متخصص بیماریهای زنان و زایمان، بیمارستان کوثر، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.

فریده موحد

دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران. واحد حمایت از توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کوثر، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.

چکیده

مقدمه: علی رغم شواهد مثبت مبنی بر تاثیر پروژسترون بر تداوم بارداری در موارد تهدید به سقط، نتایج مطالعات انجام شده در رابطه با فرم دارویی آن با اختلاف نظر همراه بوده است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر دیدروژسترون و پروژسترون واژینال بر پیامد نهایی بارداری در موارد تهدید به سقط انجام شد. روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سوکور، ۱۶۰ زن باردار دچار تهدید به سقط مراجعه کننده به بیمارستان کوثر قزوین در سال ۱۳۹۷ به صورت تصادفی ساده تحت درمان با دیدروژسترون (دوفاستون) ۱۰ میلی گرم ۲ بار در روز یا پروژسترون واژینال (سیکلوژست) روزانه ۴۰۰ میلی گرم قرار گرفتند. در نهایت پیامدهای بارداری در میان دو گروه مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنادار در نظر گرفته شد. یافته ها: فراوانی زایمان سزارین در گروه دیدروژسترون، ۲۷ نفر (۷/۳۳%) و در گروه پروژسترون واژینال، ۲۵ نفر (۲/۳۱%) بود که تفاوت معنی داری میان دو گروه وجود نداشت (۷۳۶/۰=p). به طور کلی فراوانی وقوع زایمان زودرس ۹۷ نفر (۶/۶۰%) بود و تفاوت معنی داری میان دو گروه مشاهده نشد (۰۵/۰< p). به علاوه وقوع پره اکلامپسی، دیابت بارداری، جفت سرراهی و IUFD و همچنین وزن نوزاد در میان دو گروه اختلاف معنی داری نداشت (۰۵/۰< p). در نهایت از نظر عوارض مادری و نوزادی نیز تفاوت آماری معنی داری میان دو گروه وجود نداشت (۶۷۵/۰=p). نتیجه گیری: پیامدهای نهایی بارداری به دنبال تجویز دیدروژسترون تفاوتی در مقایسه با پروژسترون واژینال در درمان تهدید به سقط ندارد.

کلیدواژه ها

پروژسترون, پیامدهای بارداری, تهدید به سقط, دیدروژسترون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.