کاربرد شبکه باورهای بیزین در مدل سازی و مدیریت آلودگی های زیست محیطی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_687
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه همدانی رجا

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمودرضا همامی

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ،دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط ز

چکیده

با وجود اطلاعات متفاوت در زمینه محیط زیست و آلودگی ها، به علت پراکندگی اطلاعات، مدیران همواره در به دست آوردن اطلاعات مربوطه با مشکلات زیادی روبرو هستند. در این پژوهش به منظور معرفی دانسته های ویژه در زمینه چالش ها و آلودگی های زیستگاهی و برآورد اثرات بالقوه تصمیمات مدیریتی قابل جایگزین از روش مدل سازی شبکه های عقیده‌ای بیزینBayesian Belief Networks (BBNs) استفاده خواهیم نمود. مقاله حاضر با توجه به توانایی های این شبکه ها در کمک به مدیریت آلودگی های زیست محیطی، نمونه های از کاربرد موفق این شبکه ها را ارائه می نمائیم. , BBNs ابزارهایی هستند که بصورت گرافیکی و با بیان احتمالات، روابط علت و معلولی میان متغیرها را نمایش می دهند. در مدل سازی بوم شناسی،BBNs توانایی خاصی در ارائه سریع و شهودی روابط زیست محیطی دارند، که چنانچه به منظور اهداف مدیریتی به کار روند، نمایشگر تاثیر فعالیت های مدیریتی جایگزین برمتغیرهای پیش بینی کننده کلیدی و سایر واکنش های زیست محیطی خواهند بود. در نتیجه، در مواقعی که اطلاعات پراکنده کمی و کیفی وجود داشته باشد و چگونگی روابط اجزای داخل یک سیستم حتمی نباشد و به عبارتی با عدم اطمینان روبرو باشد، این شبکه های بیزین می توانند به عنوان روشی مناسب این اطلاعات پراکنده را با یکدیگر تلفیق کرده و با زبان احتمالات روابط اجزا را به طور گرافیکی نشان دهند و بنابراین به مدیران در انتخاب بهترین روش های مدیریتی و کنترل آلودگی ها کمک نمایند

کلیدواژه ها

مدل سازی، مدیریت زیست محیطی، شبکه باورهای بیزین و آلودگی زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.