مقایسه میزان استفاده از سبک های یادگیری وارک و شیوه حل مساله در دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-10-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مسعودی

عضو هیات علمی، مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.

مریم لطیف

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری اورژانس، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.

سمیه مومنیان

دانشجوی دکترای تخصصی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.

زینب کریمی

کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.

علیرضا شعوری بیدگلی

عضو هیات علمی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.

محمد عباسی

عضو هیات علمی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

چکیده

شناسایی سبک های یادگیری و شیوه حل مساله متناسب با استعداد دانشجویان نقش مهمی در یادگیری به فراگیران و نهایتا اعتلای سطح آموزش آن ها ایفا می کند. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه میزان استفاده از سبک های یادگیری وارک و شیوه حل مسئله در دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان بود. این پژوهش به روش توصیفی_تحلیلی بر روی ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۶ صورت گرفت. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسش نامه های سبک حل مسئله کسیدی و لانگ، پرسش نامه سبک یادگیری وارک و اطلاعات فردی بود. داده ها از طریق نرم افزار SPSSv۲۰ تجزیه و تحلیل شد. میانگین سنی دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان به ترتیب ۵/۴ ± ۶۸/۲۳ و ۹۷/۴ ± ۵۲/۲۳ بود. دو گروه از نظر سن (۸۵/۰p=) و جنس (۸۷/۰p=) اختلاف معنادار نداشتند. میانگین معدل در دو گروه استعداد درخشان و سایرین نیز به ترتیب ۹/۰ ± ۵۲/۱۸ و ۱۲/۰ ± ۸۵/۱۶ بود که اختلاف معناداری با یکدیگر داشتند. یافته ها نشان می دهد میانگین سبک حل مسئله در دو حیطه کلی حل مسئله سازنده و غیر سازنده در دو گروه استعداد درخشان (۳۷/۰p=) و سایرین (۲۹/۰p=) با یکدیگر اختلاف معناداری نداشتند. همچنین در سبک یادگیری از میان چهار حیطه یادگیری دیداری، شنیداری، خواندن و مهارت تنها در حیطه خواندن بین دو گروه استعداد درخشان و سایرین اختلاف معناداری وجود داشت (۰۴/۰p=). با تعیین سبک های یادگیری و حل مساله در دانشجویان، می توان کمک شایانی به گروه های آموزشی و اساتید مشاور برای پیشبرد اهداف آموزشی، یادگیری دانشجویان و سایر فعالیت های آن ها نمود.

کلیدواژه ها

سبک یادگیری, حل مسئله, استعداد درخشان, دانشجو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.